Ζάκυνθος

Ν. Σπίνος: Εντατικές εργασίες συντήρησης των σχολείων μέσα στο καλοκαίρι

Τις παρεμβάσεις τις οποίες έχει ξεκινήσει ο Δήμος στα σχολεία για να επισκευαστούν μέσα στο καλοκαίρι και να είναι έτοιμα με την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς το φθινόπωρο, έκανε γνωστές ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Νικήτας Σπίνος.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπίνος αναφέρθηκε αναλυτικά σε αρκετές περιπτώσεις σχολείων που έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και είπε ότι τα έργα γίνονται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια κι ακόμα ότι άλλα γίνονται με εργολαβίες και άλλα με το τεχνικό προσωπικό του Δήμου. Μεταξύ των σχολείων που οι παρεμβάσεις είναι μεγαλύτερης εμβέλειας είναι το ΕΠΑΛ, το 3ο δημοτικό, το 1ο δημοτικό κλπ.

Για το 3ο δημοτικό σχολείο του Άμμου ο κ. Σπίνος είπε: «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα από την προηγούμενη. Βλέπουμε ότι εξελίσσονται τα έργα στο 3ο Δημοτικό και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον εργολάβο που εργάζεται χωρίς διακοπή. Το σχολείο θα αλλάξει εικόνα και λειτουργικότητα. Αναφερόμαστγε στην ενεργειακή αναβάθμιση ενός παλιού κτιρίου. Οι εργασίες γίνονται εξωτερικά και εσωτερικά. Κάνουμε αγώνα δρόμου με το χρόνο και πιέζουμε για την  όσο γίνεται ταχύτερη έγκριση των κονδυλίων που χρειάζονται για τις παρεμβάσεις καθώς στον αρχικό προγραμματισμό δεν είχαμε εσωτερικές εργασίες. Η Πρωτοβάθμια ζήτησε ακόμα ένα τμήμα νηπιαγωγείου εντός του σχολείου  και γενικά υπάρχει μία σειρά πραγμάτων που πρέπει να γίνουν. Θέλουμε πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το σχολείο να είναι έτοιμο, ή τουλάχιστον να έχουν γίνει εκείνες οι εργασίες που δεν θα επηρεάζουν τα παιδιά και τη λειτουργία του διδακτηρίου».

Οκ. Σπίνος είπε ότι πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εργολαβία στο 1ο  δημοτικό σχολείο με προϋπολογισμό 350 χιλιάδες ευρώ. «Εδώ θα γίνει αλλαγή στη σκεπή που είναι 70 ετών και έχει ολοκληρώει τον κύκλο της ζωής της. Τα κεραμίδια είχαν σπάσει και συχνά έμπαινε νερό στις τάξεις. Αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονέων και το έργο προχωράει κανονικά ενώ θα ακολουθήσουν και οι ελαιοχρωματισμοί» είπε ο Αντιδήμαρχος.

Αναφερόμενος σε άλλα σχολεία ο κ. Σπίνος είπε: «Για άλλες περιοχές, θα κάνουμε αλλαγή στέγης στο νηπιαγωγείο του Αγγερικού και η τοποθέτηση της στέγης στο γυμναστήριο του 2 και 3ου γυμνασίου. Αυτή η στέγη ούτως ή άλλως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και είδαμε με την κακοκαιρία ότι ήταν επικίνδυνη. Θα στεγανοποιήσουμε και το κτίριο. Το έργο εκτελείται ήδη.

Στο 2ο γυμνάσιο γίνονται παρεμβάσεις στα φώτα και γίνεται εαιοχρωματισμός. Θέρλουμε να μην υπάρχει υγρασία στο σχολείο και το ίδιο γίνεται και στο 3ο γυμνάσιο.Θα γίνει καλή συντήρηση αυτών των σχολείων και σύμφωνα με τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στον εργολάβο.

Στις Βολίμες θα γίνουν παρεβάσεις στο γυμνάσιο και στο νηπιαγωγείο Ανω Βολιμών και σε μερικά ακόμα σχολεία των ορεινών. Αυτά θα τελειώσουν μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο ώστε μόλις ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο να είναι έτοιμα. Ο Δήμος έχει συνεργασία με τους Συλλόγους γονέων ώστε ο καθένας από την πλευρά του να φέρει αυτό που πρέπει για το κάθε σχολείο».

Τέλος ο κ. Σπίνος ανφέρθηκε στο ΕΠΑΛ που έχει μεγάλες ανάγκες και σε μερικά ακόμα σχολεία και είπε: «Μεταξύ άλλων ξεκινούν εργασίες για το ΕΠΑΛ ειδικά στο χώρο του γυμναστηρίου. Ξεκινούν επίσης οι εργασίες για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ στα σχολεία.

Παρεμβάσεις έγιναν στο γυμνάσιο της Λιθακιάς και στο δημοτικό σχολείο του Βασιλικού.

Οι εργάτες τουν Δήμου κάνουν εργασίες για αποκατάσταση ζημιών μικρότερης έκτασης σε σχολεία, εκεί που δεν χρειάζεται εργολαβία. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτά είναι τα άμεσα που γίνονται.

Το πλάνο του Δήμου περιλαμβάνει ηλεκτρολογικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *