Ζάκυνθος

Μουσείο Ιστορικής μνήμης στο υπό ανακαίνιση Δημοτικό σχολείο Φιολητίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανακαίνιση του παλιού Δημοτικού σχολείου στο Φιολήτι, όπου εκεί ο Δήμος θα λειτουργήσει Μουσείο ιστορικής μνήμης.

Το έργο γίνεται στο συγκεκριμένο χωριό για να τιμηθεί ο ζακυνθινός αγωνιστής Γιάννης Κλαυδιανός ο Φιοληταίος ο οποίος κρεμάστηκε από τους άγγλους κατακτητές με τα γεγονότα του Υψόλιθου.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και το έργο χρηματοδοτείται μαζί με άλλα έργα με το συνολικό ποσό των 429 χιλιάδων ευρώ. Τα άλλα έργα αφορούν παρεμβάσεις στο Λόφο του Στράνη και στην πλατεία της Μπόχαλης και όλα έχουν ξεκινήσει με αφορμή χρηματοδοτήσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Τις εργασίες στο σχολείο του Φιολητίου και την μετατροπή του χώρου σε Μουσείο πρότεινε ο αρχιτέκτονας και σύμβουλος του Δημάρχου, Διονύσης Κωνσταντόπουλος.

Μιλώντας στον –Ε- για την ιδέα αυτή ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε: «μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε συμβάντα και γεγονότα του ιστορικού παρελθόντος του νησιού μας που μπορεί να μην είναι και πολύ γνωστά και θέλουμε να ενισχύσουμε την ιδιαίτερη ταυτότητα που έχει η Ζάκυνθος. Αξιοποιούμε χώρους με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, χώρους με συμβολισμό γιατί έμαθαν γράμματα τα παιδιά σε κάποιες άλλες δύσκολες για τον ελληνισμό εποχές. Αυτό το Μουσείο ιστορικής μνήμης  θα λειτουργήσει σαν τόπος γνώσης σε μία μη τουριστική περιοχή».

Για την πορεία των εργασιών ο κ. Διονύσης Κωνσταντόπουλος είπε: «το σχολείο είναι σε πλήρη ανακαίνιση, αντικαθίσταται η στέγη και οι υαλοπίνακες, γίνονται μονώσεις και σοβαντίσματα, διαμορφώνεται ο εξωτερικός περιβάλλον χώρος στον οποίο υπάρχει και το μνημείο για τον Γιάννη Κλαυδιανό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *