Ζάκυνθος

Μόνο υποσχέσεις δίνουν εδώ και 25 χρόνια οι αρχές για το γεφύρι στο Αργάσι

Την απογοήτευσή του για την αδράνεια και την αδιαφορία που υπάρχει στο θέμα της διάσωσης του βενετσιάνικου γεφυριού που είναι μέσα στη θάλασσα στο Αργάσι ,εξέφρασε ο ξενοδόχος Γιάννης Ξένος που ήταν επί σειρά ετών  στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ξενοδόχων αλλά και νομαρχιακός σύμβουλος.

Παρά τις πολύχρονες προσπάθειες που είχαν γίνει και από την Κοινότητα Αργασίου, μόνο λόγια και υποσχέσεις έχουν δοθεί αλλά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε. Ο χρόνος έχει προκαλέσει ζημιά στο γεφύρι το οποίο σε μία μεγάλη κακοκαιρία δεν θα αντέξει τη δύναμη των μανιασμένων κυμάτων και οι πέτρες που το αποτελούν θα σωριαστούν στη θάλασσα και στην αμμουδιά.

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει μίλησε στον –Ε- ο κ. Γιάννης Ξένος που είπε ότι μετά από 25 χρόνια  η πολιτεία και οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και δεν έχει γίνει το παραμικρό.

«Εδώ και 25 χρόνια ασχολούμαι με την βενετσιάνικη γέφυρα που είναι μέσα στη θάλασσα και σε συνεργασία με την Κοινότητα προσπαθούμε να την σώσουμε. Κάναμε μελέτη, κάναμε τοπογραφικά, πληρώσαμε από την τσέπη μας όλα τα έξοδα και φτάσαμε μέχρι να στείλουμε εξώδικα στην Αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία αν και είναι ενημερωμένη, ποτέ δεν ήλθε να δει και να κάνει κάτι.

 Πήγαμε στην Πάτρα σε περιφερειακή υπηρεσία των αρχαίων μνημείων, ήλθαν και είδαν αλλά μετά από ενάμιση χρόνο δεν μας έδωσαν καμία απάντηση» είπε ο κ. Ξένος

«Όλοι έδωσαν υποσχέσεις αλλά δεν έγινε τίποτα και το γεφύρι θα πέσει» είπε ο κ. Γιάννης Ξένος που υπενθύμισε πως «Πέρυσι ήλθε εδώ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Βουλευτής, η Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης, πλήθος κόσμου, κάμερες και δημοσιογράφοι, υποσχέσεις ότι θα δώσουν χρήματα για να φτιαχτεί το γεφύρι, αλλά δεν έγινε τίποτα! Το γεφύρι θα πέσει! 25 χρόνια μόνο υποσχέσεις, κατέληξε ο κ. Γιάννης Ξένος..

Τουρισμός

Αναφερόμενος στα θέματα του τουρισμού ο κ. Ξένος είπε ότι φέτος η χρονιά θα είναι καλή, όμως κάλεσε την αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

« Έχει ξεκινήσει μία καλή τουριστική χρονιά με πολλές αφίξεις από το εξωτερικό. Θεωρώ πως είναι μία χρονιά όπως το 2019 και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νησί πρέπει να μην δημιουργήσουν ζητήματα στον κόσμο που μας επισκέπτεται.

Το νησί μας έχει τεράστια προβλήματα με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία έχει εγκαταλείψει πλέον τις υποχρεώσεις της στα ζητήματα της καθημερινότητας, Δηλαδή νερό, καθαριότητα, δρόμοι, συγκοινωνίες κλπ., τομείς στους οποίους η ποιότητα μειώνεται ενώ ο Δήμος αντιμετωπίζει αρνητικά τις επαφές που έχουν οι πολίτες ή οι επιχειρηματίες μαζί του. Από την άλλη κατηγορεί αορίστως τους ξενοδόχους ότι αυτοί φταίνε για όλα. Αν θέλει να τους κατονομάσει αλλιώς είναι υποχρεωμένος να πάει να εισπράξει, από εκείνους που οφείλουν χρήματα στο Δήμο και δεν πληρώνουν. Δεν γίνεται να κατηγορεί μία μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών του τουρισμού που είναι οι ξενοδόχοι, γιατί ο τουρισμός βασίζεται στον ύπνο κι αν δεν είχαμε τα κρεβάτια δεν θα έρχονταν οι επισκέπτες μας. Δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται σαν εχθροί οι ξενοδόχοι.

Ο Δήμος προσπαθεί συνεχώς να εισπράττει για παροχές που δεν τις παρέχει» κατέληξε ο κ. Ξένος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *