Ζάκυνθος

Μομφή από τη ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕΖ για τη στάση της στον πόλεμο

Κριτική στην ΕΛΜΕΖ για τη στάση της στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία  άσκησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Αθανάσιος Ανδρίτσος, ο οποίος έθεσε το ερώτημα  γιατί δεν έχει τοποθετηθεί η ΕΛΜΕ και γιατί κλείνει τα μάτια και τα αυτιά σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Επιπλέον ο κ. Ανδρίτσος δήλωσε πως θα ζητήσει να γίνει μομφή κατά της ΕΛΜΕ για τη στάση της.

«Από τους πολέμους παίρνουμε μαθήματα; Κι αυτή τη στιγμή παίρνουμε μαθήματα από τους αδελφούς μας τους Ουκρανούς.  Αδέλφια μας είναι όλοι οι λαοί και κάθε άνθρωπος, χωρίς να υπονοώ κάτι άλλο.

Αυτή τη στιγμή υποφέρουν τα αδέλφια μας οι Ουκρανοί και πρέπει να τους βοηθήσουμε

Σαν εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ λέω ότι οι εκπαιδευτικοί απουσιάζουν και με λυπεί αυτό. Δεν είδαμε ούτε ένα κείμενο συμπαράστασης. Περιμέναμε μία δραστηριοποίηση του εκπαιδευτικού κόσμου προς αυτή την κατεύθυνση της βοήθειας. Δηλαδή αν έλθουν και σε εμάς πρόσφυγες, εκείνη τη στιγμή θα δούμε τι θα κάνουμε και πού θα τους πάμε; Είναι δυνατόν η ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ να μην έχουν τοποθετηθεί ακόμα για τον πόλεμο που αφανίζει πόλεις; Ας αφήσουμε στην άκρη το γεωπολιτικό και ερωτώ:  έχει ιδεολογία το ανθρωπιστικό ζήτημα; Είναι πολύ απογοητευμένος! Νομίζω ότι υπάρχει ιδεοληψία πίσω από αυτό και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό που λέω» δήλωσε ο κ. Ανδρίτσος.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των μαθητών στα σχολεία  ο κ. Ανδρίτσος είπε: «Οι μαθητές ενδιαφέρονται και ρωτάνε για τον πόλεμο κι εμείς τους λέμε πως δεν χρειάζεται να υποφέρει κανένας άνθρωπος και μάλιστα τώρα υποφέρει ένας ολόκληρος λαός».

Η Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για τα γεγονότα στην Ουκρανία αναφέρει:

 Η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και την κοινωνία της Ζακύνθου να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και στην προετοιμασία για υποδοχή προσφύγων από τη δοκιμαζόμενη χώρα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές των λαών του πλανήτη που καταδικάζουν την απρόκλητη και ωμή Ρώσικη εισβολή.

Χαιρετίζουμε την ηρωική αντίσταση του Ουκρανικού λαού.

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου τηρεί προκλητική σιγή. 

Αρκείται σε μια αναφορά σε «αντιπαραθέσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με τη Ρωσία στο Ουκρανικό μέτωπο» και αυτή πριν την εισβολή, στις (18/2/2022).

Στο ίδιο κείμενο καλεί ξεκάθαρα σε αφοπλισμό της χώρας μας και παράλληλα σε διατήρηση προκλητικής ουδετερότητας, την ώρα που στην Ουκρανία ζουν χιλιάδες ομογενείς.

Το πιο πρόσφατο ψήφισμα της ΕΛΜΕΖ (1/3/2022) είναι «Για την 8η Μάρτη (Ημέρα της Γυναίκας)».

Για την ΕΛΜΕΖ μάλλον δεν συμβαίνει τίποτα στην Ουκρανία.

Αυτή η ΕΛΜΕΖ μας εκφράζει;

Οφείλουμε να σημειώσουμε και την απαράδεκτη σιωπή την ΟΛΜΕ, που για 6η ημέρα της εισβολής αδυνατεί να διατυπώσει την θέση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αδιανόητο!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *