Ζάκυνθος

Μήνυμα Βουλευτή για την Εθνική Επέτειο

To Μήνυμα του Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη για την 25η Μαρτίου αναφέρει:

   Διπλή γιορτή η σημερινή για όλους τους Έλληνες.

   Η 25η Μαρτίου είναι  σημαντική για το Έθνος και την Ορθόδοξη πίστη καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και, παράλληλα, το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Τη μέρα αυτή τιμάμε τη μνήμη των προγόνων μας, οι οποίοι απέδειξαν ότι η δύναμη της ψυχής και η ομοψυχία υπερβαίνουν την αριθμητική υπεροχή του εχθρού.


  Ωστόσο, τη στιγμή που εμείς  γιορτάζουμε για άλλη μια χρονιά την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και την εθνική μας ανεξαρτησία, το βλέμμα μας  δεν μπορεί παρα να είναι στραμμένο στον σκληρά δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και στον δικό του αγώνα  ενάντια στη Ρωσική εισβολή.


  Οι Έλληνες επιλέξαμε να σταθούμε  δίπλα στους Ουκρανούς, γιατί έχουμε μάθει να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το ιστορικό μας παρελθόν μας δίδαξε ότι μόνο υποστηρίζοντας το δίκαιο μπορούμε να νικήσουμε οτιδήποτε απειλεί την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ζωή μας.


   Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου και θα πρυτανεύσει η λογική, γιατί, ως γνωστόν, στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές.

Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες!

Διονύσης Ακτύπης

Βουλευτής Ν. Ζακύνθου

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *