Ζάκυνθος

Μελέτη από οικονομολόγο θα φέρει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα δάνεια από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Οι υποθέσεις του Δήμου που έρχονται από το παρελθόν είναι δρόμος χωρίς τέρμα και αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια πιστοποιούν του λόγου το αληθές. Ο Δήμαρχος το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 21-10 ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις που είχαν οι τελευταίες δίκες που έγιναν στο Εφετείο Πατρών και παράλληλα έθεσε  το θέμα με τα δάνεια της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, για το οποίο επίσης πρέπει να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέχρι τώρα το μόνο που έχει γίνει για τα δάνεια είναι επαφές και συζητήσεις μεταξύ των στελεχών της ΠΕΙΡΑΙΩΣ σε κεντρικό επίπεδο και των κατά καιρούς Δημάρχων.
Ο κ. Νικήτας Αρετάκης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσε όλους τους συμβούλους προ των ευθυνών τους και έκανε γνωστό πως το επόμενο διάστημα θα φέρει προς συζήτηση μία μελέτη από οικονομολόγο και θα ζητήσει τις απόψεις των συμβούλων πριν ληφθεί απόφαση.

Ο Δήμαρχος είπε απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο τα εξής: «Με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ διαπράττουμε έγκλημα. Μετά από πολλά χρόνια θα φανεί και θα δούμε πως τα χρήματα έχουν χαθεί γι’ αυτό πρέπει οι ίδιοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να προτείνουν ένα τρόπο συμβιβασμού με την τράπεζα.

Είναι κρίμα να υπάρχουν αυτά τα χρήματα στην τράπεζα και να μην τα έχουμε εμείς για να κάνουμε ένα έργο. Κινδυνεύουμε να τα χάσουμε».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τους φόβους του δημόσια για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον και είπε: «Μετά το ποινικό θα ακολουθήσει το αστικό και μετά θα γίνουν εφέσεις. Μέχρι τότε μπορεί να έχει κρατικοποιηθεί η τράπεζα. Τότε δεν θα έχει ανάγκη να κάνει συμβιβασμό. Τότε θα τα πάρει όλα η ΠΕΙΡΑΙΩΣ».

Η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Νικήτας Αρετάκης είναι η ακόλουθη, όπως τη διατύπωσε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Εγώ για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου θα φέρω προσεχώς μία μελέτη από οικονομολόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Μετά θα λάβουμε απόφαση και ο καθένας θα έχει την ευθύνη του.

Τόσες φορές έχουμε πάει στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ και έχω συζητήσει και έχω δει τους διευθυντές και σας λέω ότι εμένα με ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον του Δήμου και μόνο αυτό».

Τώρα αναμένεται πότε θα προσδιοριστούν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το ζήτημα της προσφυγής για αναίρεση της απόφασης του Εφετείου στον Άρειο Πάγο, όσο και για α δάνεια από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *