Ζάκυνθος

Μεγάλος ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στην κλινική Covid

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται ο αριθμός των νοσηλευομένων στην κλινική Covid του Νοσοκομείου, ενώ κατά πολύ μειώθηκαν οι ασθενείς που ήταν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Αυτά έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πέτρο Γιακουμέλο ο οποίος μεταξύ άλλων περιέγραψε τα προβλήματα με τις ελλείψεις των γιατρών και την ανάγκη να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.

«Το προηγούμενο διάστημα το Νοσοκομείο δέχτηκε μεγάλη πίεση αναφορικά με την πανδημία και για τη νοσηλεία ατόμων καθώς και από πλευράς προσέλευσης ατόμων για εξετάσεις και τεστ. Τώρα τα πράγματα έχουν υποχωρήσει κι αυτό αφορά τον κόσμο που προσέρχεται να κάνει τεστ αλλά έχουμε πολλές νοσηλείες. Συγκεκριμένα μέχρι χθες είχαμε 9 νοσηλευόμενους στην κλινική Covid και  3 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μία ημέρα ενωρίτερα τα άτομα ήταν 11 στην κορονοκλινική. Το νούμερο είναι μεγάλο και θα είμαστε σε καλύτερη θέση αν ο αριθμός κατέβει κάτω από 5 άτομα» είπε ο κ. Γιακουμέλος.

Για τα θέματα των εργαζομένων ο κ. Γιακουμέλος είπε: «Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι καλά και αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο έναν εργαζόμενο που απουσιάζει επειδή έχει κορονοϊό. Περάσαμε πολύ δύσκολα γιατί φτάσαμε να έχουμε 25 άτομα ασθενείς, όμως αυτή τη στιγμή έχουν επιστρέψει σχεδόν όλοι.  Μπήκαμε λοιπόν σε μία κανονική πορεία καθώς τώρα αρχίζει και η τουριστική περίοδος. Περάσαμε ένα δύσκολο χειμώνα και αντιμετωπίσαμε πολλά περιστατικά».

Για την πανδημία ο κ. Γιακουμέλος είπε ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τώρα που ξεκινάει ο τουρισμός γιατί θα έχουμε κόσμο που δεν θα γνωρίζουμε από πού ξεκινάει μέχρι να φτάσει στη Ζάκυνθο και πως θα κυκλοφορεί. Θα υπάρχει συνωστισμός και πρέπει να προσέχουμε όσο μπορούμε γιατί αν είναι 100 χιλιάδες άτομα μέσα στη Ζάκυνθο πώς να προφυλαχθούμε με έναν μεταδοτικό ιό.

Μερικοί λένε να κολλήσω να τελειώσω αλλά δεν είναι έτσι γιατί οι μελέτες λένε άλλα. Μετά από κάποιους μήνες εμφανίζονται πολύ σοβαρά προβλήματα στο θώρακα και αλλού, όμως γι’ αυτά θα μιλήσουν οι γιατροί.

Πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις όσο μπορούμε και το λέω γιατί καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να γίνει μέσα στις γιορτές, αλλά δεν θα πρέπει να ξανακλειστούμε μέσα. Έτσι θα μπορέσει να αντέξει και το υγειονομικό σύστημα, που μέχρι τώρα πήγε καλά και άντεξε».

Μεγάλο θέμα είναι οι ανάγκες σε προσωπικό.  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πέτρος Γιακουμέλος δήλωσε στον –Ε-: «οι επικουρικοί που προσελήφθησαν μέσα στην πανδημία είναι περίπου 140 άτομα και τα άτομα αυτά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες γι’ αυτό ζητάμε τη μονιμοποίησή τους. Αυτοί οι εργαζόμενοι που είναι συμβασιούχοι, έχουν πάρει παράταση μέχρι 31-12-2022. Αν φύγουν αυτά τα άτομα δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.

Οι πιο μεγάλες ανάγκες με την  έλλειψη γιατρών και συγκεκριμένα στην Παθολογική, στην Καρδιολογική και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Στις προκηρύξεις που γίνονται δεν υπάρχει προσέλευση ακόμα και  τώρα που έχουμε χαρακτηριστεί άγονο νησί» κατέληξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *