Ζάκυνθος

Μεγάλη συμμετοχή για εμβόλια και ανησυχία για τη μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ

Σε αυξητική πορεία βρίσκονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ζακύνθου (πρώην ΙΚΑ) καθώς η νέα μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ και τα κρούσματα που παρουσιάζονται, έχουν προκαλέσει ανησυχία στην κοινή γνώμη και στο νησί μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχή της εβδομάδας φάνηκε το ενδιαφέρον του κόσμου ενώ καθημερινά, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, υπάρχει συνεχής ροή στο κτίριο του Κέντρου Υγείας για εμβόλια αλλά και για rapid test.

Σε καθημερινή βάση έχουμε 100 με 140 rapid test και 150 με 200 εμβόλια. Την ίδια στιγμή οι γιατροί και  στο νησί μας κάνουν προσπάθειες να πείσουν για τα οφέλη των εμβολίων και παράλληλα συνιστούν ψυχραιμία για τη νέα μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ για την οποία εξετάζεται πόσο αντιμετωπίζεται από τα υφιστάμενα εμβόλια.

Την πόρτα του Κέντρου Υγείας Ζακύνθου τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα της εβδομάδας, διέσχισαν δεκάδες συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα έγιναν 100 rapid test, ενώ προγραμματισμένα ήταν 180 εμβόλια στο εμβολιαστικό κέντρο. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων στη Ζάκυνθο, κρατιούνται σε σταθερή βάση και τις προηγούμενες ημέρες δεν ξεπέρασαν τα 20. Για την ακρίβεια ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 12 θετικά περιστατικά.

Αναφορικά με τα τεστ που είναι συνεχή για να εντοπιστεί ο βαθμός μετάδοσης του ιού, η Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) στη Ζάκυνθο κάνει συνέχεια επισκέψεις στα χωριά ενώ κάθε δεύτερη μέρα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της πόλης για ελέγχους. Συγκεκριμένα πηγαίνει στην πλατεία Σολωμού ή στο Διοικητήριο.

Σημαντικό είναι οι κοινοτάρχες να ενημερώνουν από την προηγούμενη ημέρα για την άφιξη του κλιμακίου της ΚΟΜΥ ώστε να έχουμε μεγάλη συμμετοχή για τα τεστ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *