Ζάκυνθος

Με βραχοπαγίδες και φράχτες η αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στον Κόκκινο Βράχο

Το απόγευμα της Τετάρτης 6-7 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου έγινε η παρουσίαση της μελέτης για την προστασία των πρανών στην περιοχή του «Κόκκινου βράχου» από το μελετητή.

Την συνάντηση οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου η οποία εδώ και καιρό είχε ξεκινήσει την όλη διαδικασία για να προστατευθεί η περιοχή και οι κατοικίες από τις κατολισθήσεις.

Συγκεκριμένα έγινε η παρουσίαση της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018» και παρευρέθηκαν ιδιοκτήτες ακινήτων που μένουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου είπε ότι σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η προστασία των περιουσιών των συμπολιτών μας και ότι θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις με τον κάθε ιδιοκτήτη ξεχωριστά και με τον μελετητή για να εντοπιστούν επιμέρους προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα χρησιμοποιηθούν βραχοπαγίδες και φράχτες  για να αντιμετωπιστούν  τα κατολισθητικά  φαινόμενα, θα γίνουν δεντροφυτεύσεις  και θα μπει πλέγμα. Συχνές ήταν οι αναφορές στη μελέτη Λέκκα για το ίδιο σημείο όπως επίσης πολλά ήταν τα ερωτήματα των κατοίκων.

Ο προϋπολογισμός του έργου προστασίας από κατολίσθηση των πρανών στην θέση “Κόκκινος Βράχος”, μετά τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 είναι 3.500.000 ευρώ.

Ο διάλογος με τους κατοίκους θα συνεχιστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *