Ζάκυνθος

Με τροπολογία η εξασφάλιση των εργαζομένων της καθαριότητας στο Δήμο

Με τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή τακτοποιούνται  οι 50 εργαζόμενοι της καθαριότητας οι οποίοι για τον επόμενο χρόνο θα παραμείνουν στις θέσεις τους και έτσι λύνεται το σοβαρό θέμα της εργασιακής τους ανασφάλειας καθώς από τα τέλη του τρέχοντος έτους θα ήταν στον αέρα!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου , τώρα ανοίγει ο δρόμος για  τη μονιμοποίησή τους, κάτι που θα προωθηθεί τους επόμενους μήνες ώστε να λήξει αυτή η εκκρεμότητα που τους δημιουργεί ανασφάλεια  για το αύριο.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αποκομιδή των απορριμμάτων, βρέθηκαν σε αυτή τη δύσκολη θέση όταν δημιουργήθηκε ο νέος διαπεριφερειακός ΦοΔΣΑ και με δεδομένο ότι  προσέφεραν υπηρεσίες στο ΦοΔΣΑ Ζακύνθου που στην ουσία καταργήθηκε.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν εκφράσει πολλαπλά την αγωνία τους μέσω δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης, ενώ είχαν πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη όσο και με την Αντιπεριφερειάρχη Κατερίνα Μοθωναίου. Εκείνο που ζητούσαν ήταν η ένταξή τους  σε φορέα εργασιακό για να κατοχυρωθούν και να μην απολυθούν με τη λήξη των συμβάσεών τους που είναι σε λίγες ημέρες, δηλαδή στις 31 Δεκεμβρίου.

Τώρα και με την τροπολογία που πέρασε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, τακτοποιούνται εργασιακά για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.  Το άρθρο 7 της επίμαχης τροπολογίας με τίτλο  «Ζητήματα προσωπικού του καταργημένου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ζακύνθου (ΣΥ.Δ1.Σ.Α. Ν. Ζακύνθου)» αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Η διάρκεια μετακίνησης του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ζακύνθου στον Δήμο Ζακύνθου, η οποία διενεργήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4257/2014 (Α’ 93), παρατείνεται μέχρι και τις 31.12.2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *