Ζάκυνθος

Με τον Υπουργό Υγείας η Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αναφορικά με τα ζωτικά ζητήματα της δημόσιας υγείας, που εντοπίζονται κυρίως στην ανάγκη ιατρικού προσωπικού και στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη νησιωτική περιοχή.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την ανάληψη του κόστους (μέσω ΕΣΠΑ) επικουρικού προσωπικού όλων των τομέων, αλλά επισήμανε ότι για να αξιοποιηθεί αυτή η ενίσχυση απαιτείται ένα μείγμα ελκυστικών κινήτρων για νέες προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό για τον διαγωνισμό αναφορικά με τα 18 ασθενοφόρα μέσω ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ όπως και την έγκριση προσλήψεων προσωπικού για τη λειτουργία των ασθενοφόρων και των σχετικών μονάδων.

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε την Περιφερειάρχη ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θ’ ανοίξει η πλατφόρμα για τις προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, ενώ προετοιμάζονται τα ειδικά κίνητρα για ιατρικό προσωπικό στις νησιωτικές περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *