Ζάκυνθος

Με τον υπουργό Γεωργίας στελέχη του Συνεταιρισμού στην Πάτρα για τη σταφίδα

Σειρά επαφών έχουν τα στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου με κυβερνητικά στελέχη για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα «κόκκινα δάνεια» και τα αγροτικά προϊόντα με πρώτη τη σταφίδα. 

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Διονύσιος Βερτζάγιας και ο Διευθυντής Πέτρος Βισβάρδης ταξίδεψαν στην Πάτρα όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΣΚΟΣ για τα προβλήματα της σταφίδας. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από τις δύο Συνεταιριστικές Οργανώσεις που ασχολούνται με τη μαύρη σταφίδα, δηλαδή του Αιγίου και της Ζακύνθου και προήδρευσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς ο οποίος ήταν στην Πάτρα συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για την πορεία αυτού του προϊόντος χρόνο με το χρόνο και τώρα αναζητούνται λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει και έχουν επιδεινωθεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη γενικότερη οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΑΣΖ  Διονύσιος Βερτζάγιας, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο υπουργός επιβεβαίωσε τη στήριξή του στους σταφιδοπαραγωγούς και το επόμενο διάστημα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολούθως ο κ. Βερτζάγιας πήγε στην Αθήνα και συνεχίσει τις επαφές για τα δάνεια του Συνεταιρισμού. Πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της ΤτΕ για μία ακόμα συζήτηση σε κορυφαίο επίπεδο για τα «κόκκινα δάνεια» των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Το ταξίδι στην πρωτεύουσα ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 24-11 όπου ο κ. Βερτζάγιας είχε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δακοκτονία και για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και στον ασφαλιστικό τομέα για να  θεωρούνται αγρότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *