Ζάκυνθος

Με ΣΔΙΤ η κατασκευή της Φοιτητικής Εστίας στη Ζάκυνθο

Αναλυτικές πληροφορίες για την ανέγερση της Φοιτητικής Εστίας στη Ζάκυνθο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου όπου λειτουργεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έδωσε ο πρύτανης Ανδρέας Φλώρος στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20-10 με αφορμή το διεθνές συνέδριο που διεξάγεται στο νησί μας.

Το νέο στοιχείο είναι ότι η Εστία θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ και αυτό το δεδομένο δημιουργεί προβληματισμούς για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ώστε να υλοποιηθεί το έργο. Είναι ένα έργο για το οποίο γίνονται εξαγγελίες εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια.

Το θέμα του οικοπέδου φαίνεται ότι έχει προχωρήσει και εξετάζονται άλλες πτυχές του ζητήματος για να υλοποιηθεί το πλάνο.

Ο πρύτανης είπε για το επίμαχο θέμα: «Αυτή τη στιγμή το πλάνο είναι η ανέγερση τεσσάρων φοιτητικών εστιών, μία σε κάθε νησί, Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Στην Κέρκυρα θα γίνει η 2η φοιτητική εστία. Στα υπόλοιπα 3 νησιά το μοντέλο που προκρίνεται από το υπουργείο για τις εστίες είναι το ΣΔΙΤ, δηλαδή οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Για να προχωρήσουμε χρειάζεται μία επένδυση κατ’ ελάχιστο 15 εκατομμυρίων ευρώ και έπρεπε να ολοκληρωθεί η απόκτηση του οικοπέδου εδώ στη Ζάκυνθο.

Η δυναμικότητα θα είναι για 120 κλίνες με προϋπολογισμό περίπου 5 εκ. ευρώ».

Για τις επόμενες κινήσεις ο πρύτανης είπε: «Μόλις γίνει η αγορά θα γίνει η οικονομική μελέτη που θα αναδείξει τη βιωσιμότητα του έργου ΣΔΙΤ και μετά θα προχωρήσει η κατασκευή του έργου.

Κάναμε επαφές με θεσμικούς φορείς όπως οι Ενώσεις Ξενοδόχων για να καλυφθεί το θέμα της φοιτητικής στέγης που είναι μεγάλο πρόβλημα, μέχρι να γίνει η Εστία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *