Ζάκυνθος

Mε ρυθμούς πάνω από το 2019 οι αφίξεις τουριστών φέτος τον Ιούνιο στη Ζάκυνθο

Τα καλά μηνύματα από το χώρο του αεροδρομίου της Ζακύνθου και τις διεθνείς αφίξεις συνεχίζουν να έρχονται και να μας γεμίζουν αισιοδοξία, αφού όλα δείχνουν ότι η φετινή χρονιά θα κινηθεί τόσο καλά όσιο και το 2019, δηλαδή η χρονιά πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Πληροφορίες του -Ε- αναφέρουν πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου έφτασαν στο νησί μας με πτήσεις από το εξωτερικό 82.000 αλλοδαποί τουρίστες, ικανοποιητικός αριθμός, ο οποίος αν συγκριθεί με τον Ιούνιο του 2019 δείχνει ότι θα ξεπεράσουμε τις αφίξεις εκείνου του μήνα πριν από τρία χρόνια. 

156 χιλιάδες τουρίστες  ήλθαν τον Ιούνιο του 2019, ενώ τώρα που είμαστε στη μέση του μήνα έχουμε ήδη 82.000 άτομα, δηλαδή περισσότερους από τους μισούς εκείνης της χρονιάς.

Στα θετικά καταγράφεται η άφιξη των Ιταλών και των Πολωνών αυτό το μήνα, ενώ πολύ καλά πηγαίνει η αγορά της Μ. Βρετανίας και της Ολλανδίας. Καλή είναι η πληρότητα στα αεροσκάφη και όπως δηλώνουν οι άνθρωποι του τουρισμού, πολύ καλή είναι και η ζήτηση που υπάρχει για τη Ζάκυνθο. 

Εκείνο που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι οι συνεχείς ανατιμήσεις που δημιουργούν πονοκέφαλο στις αεροπορικές εταιρείες και στους ξενοδόχους, όπως και στα καταστήματα εστίασης. 

Η Ζάκυνθος κινείται στους ίδιους περίπου ρυθμούς που κινείται τουριστικά η υπόλοιπη Ελλάδα και φιγουράρει στις λίστες των νησιωτικών περιοχών που έσπασαν το φράγμα των αφίξεων του 2019 τη φετινή χρονιά. . 

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *