Ζάκυνθος

Με μέσο όρο τα 95 κρούσματα Covid ημερησίως, έκλεισε η εβδομάδα που πέρασε για τη Ζάκυνθο.

Με ανησυχία παρακολουθούν οι αρχές, η επιστημονική κοινότητα αλλά και οι επιχειρηματίες την πορεία της πανδημίας τις τελευταίας ημέρες στη χώρα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία έχει γίνει σαφές ότι η κατάργηση των μέτρων τον περασμένο Μάιο έχει γίνει αιτία να πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ταχύτητα τα κρούσματα και να συσσωρεύονται πλέον τα γνωστά προβλήματα στα νοσοκομεία.


Στη Ζάκυνθο μέχρι τις 27 Ιουνίου ο αριθμός των κρουσμάτων εκινείτο μεσοσταθμικά μεταξύ 40 και 70 κρούσματα ημερησίως.

Από τις 28 Ιουνίου ο αριθμός αυξήθηκε θεαματικά και αφού δύο φορές ξεπέρασε τα 100 κρούσματα τελικά έκλεισε με μέσο εβδομαδιαίο επίπεδο τα 95 κρούσματα.


Ανήσυχοι οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και πιθανολογούν ότι το πρόβλημα θα κορυφωθεί στα μέσα Ιουλίου, όταν ο τουρισμός από το εξωτερικό θα έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Αγράφων 3-5, Μαρούσι), ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πανδημία COVID-19 από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Θεοκλή Ζαούτη και τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρη Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης προειδοποίησε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή πως «θα υπάρχουν επάλληλα πανδημικά κύματα, με εξάρσεις που θα μας βάζουν σε μια εγρήγορση».


Σημείωσε ότι «εδώ και έναν μήνα έχουμε πει ότι θα υπάρξει ένα έκτο πανδημικό κύμα στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο».


«Αιτία της έξαρσης στα κρούσματα είναι τα μεταλλαγμένα στελέχη, ιδίως το Όμικρον 5, που έχει την μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από όλα τα άλλα στελέχη της Όμικρον, σε συνδυασμό με την αυξημένη κοινωνικότητα και τις εκδηλώσεις που γίνονται. Σκεφθείτε ότι φέτος θα γίνουν οι γάμοι τριών ετών, ο κόσμος θα πάει σε πανηγύρια και άλλες εκδηλώσεις», είπε ο κ. Τζανάκης, δείχνοντας πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για ακόμη αρκετό διάστημα.

ermisnewsroom

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *