Ζάκυνθος

Με έναν γιατρό μένει η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου!

Σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις βρίσκεται το Νοσοκομείο της Ζακύνθου το οποίο συνεχώς αποψιλώνεται από γιατρούς και κατά τον επερχόμενο χειμώνα οι πιο καίριες κλινικές δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν και θα οδηγηθούν σε κλείσιμο. Ενδεικτικά αναφέρεται πως η Παθολογική και η Καρδιολογική μένουν με έναν γιατρό η κάθε μία και προφανώς υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες.


Για τις εξελίξεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν με καίριες πολιτικές αποφάσεις, μίλησε στον –Ε- ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Ευάγγελος Τσώλας που εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
«Τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά. Το νούμερο ένα είναι το ιατρικό προσωπικό και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι η Παθολογική και η Καρδιολογική κλινική στενάζουν από τις ελλείψεις που έχουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μόνο ένας παθολόγος που εφημέρευε και έχει φθάσει στα όριά του.
Η Διοίκηση έχει ζητήσει βοήθεια από τν Υγειονομική Περιφέρεια για να έλθει εδώ ;από απέναντι κάποιος γιατρός κι εμείς να πάρουμε ανάσα» είπε ο κ. Τσώλας ο οποίος ακολούθως έδωσε αναλυτικά στοιχεία..
«Το βλέπουμε να έρχεται το πρόβλημα. Ο παθολόγος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχει φύγει ήδη και έχει βγει το ΦΕΚ για να πάει στην Κόρινθο. Αυτό όμως το γνωρίζαμε και δεν έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ. Οι κινήσεις έπρεπε να γίνουν πιο πριν.
Θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνουν οι κλινικές σε οριακό σημείο, με ότι συνεπάγεται για τους γιατρούς και για τους ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας.
Εμείς θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και συνεχίζουμε από εκεί που τελειώσαμε. Θα συναντηθούμε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για να μας πει τις κινήσεις που έχει κάνει. Για τα θέματα αυτά έχει εκδώσει ανακοινώσεις η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών. Αναφερόμαστε στις κλινικές που είναι η καρδιά του Νοσοκομείου» σημείωσε ο κ. Τσώλας.
Επίσης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ανέφερε ότι η γιατρός κ. Κατσαρού βρίσκεται σε διαδικασία να συνταξιοδοτηθεί και να φύγει. «Το ίδιο θα γίνει τα τέλη του έτους και με τον κ. Λογοθέτη από την Πνευμονολογική κλινική στην οποία είναι Διευθυντής. Μέσα στην επόμενη διετία ένας ικανός αριθμός γιατρών θα βγει σε συνταξιοδότηση με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τα προβλήματα πρέπει να σταματήσουμε να τα βάζουμε κάτω από το χαλί, γιατί είδαμε τα αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο κ. Ευάγγελος Τσώλας που είπε ακόμα πως οι γιατροί όταν μαθαίνουν την κατάσταση που επικρατεί στη Ζάκυνθο δεν έρχονται εδώ και δεν την προτιμούν, πάνε αλλού.
Επιπλέον ο κ. Τσώλας είπε: «Χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει Νοσοκομείο, γι’ αυτό λέμε ότι είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, κι αν δεν υπάρχουν γιατροί δεν χρειαζόμαστε κι εμείς οι υπόλοιποι. Επίσης πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις συμβάσεις των επικουρικών».
Τα ζητήματα αυτά έχουν τεθεί επανειλημμένα και από τον Πρόεδρο της ΕΝΙΖ Νίκο Ποταμίτη ο οποίος στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού κλήθηκε να αντιμετωπίσει με έναν ακόμα συνάδελφό του δεκάδες περιστατικά από τροχαία ατυχήματα.

Οι εκλογές
Ο πρώτος σε σταυρούς τις εκλογές του Συλλόγου των εργαζομένων Ευάγγελος Τσώλας δήλωσε στον –Ε- ότι η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μαζική με 257 εργαζομένους να συμμετέχουν και να ψηφίζουν στην κάλπη.
«Η παράταξή μας από την προηγούμενη φορά έχει ανέβει κατά 52 ψήφους και αυτό συνεπάγεται ευθύνες που μας ανέθεσαν για την επόμενη ημέρα. Εμείς σαν παράταξη έχουμε δώσει τα διαπιστευτήριά μας τα τελευταία 10 χρόνια» κατέληξε ο κ Τσώλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *