Ζάκυνθος

M. Δαμανάκης: Οι Βρετανοί επανέρχονται ως πρώτη αγορά για τη Ζάκυνθο

Αισιοδοξία για την νέα τουριστική περίοδο εκφράζει ο τουριστικός πράκτορας Μάρκος Δαμανάκης σημειώνοντας πως από τα τέλη Ιανουαρίου παρατηρείται αναθέρμανση των κρατήσεων και αυξημένο ενδιαφέρον για διακοπές από τουρίστες και στη Ζάκυνθο. Την ίδια στιγμή όμως, εκφράζει έντονη επιφυλακτικότητα για την λειτουργία του Ναυαγίου, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα λίγους μήνες πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από την στιγμή που συστάθηκε μια Επιτροπή χωρίς την συμμετοχή της Εκκλησίας θα πρέπει να περιμένουμε αντιδράσεις όπως αυτές  που διατυπώθηκαν μέσω του Ερμή από τον Μητροπολίτη Δωδώνης.

Σε σχέση με τις κρατήσεις και τη ζήτηση για διακοπές ο κ. Δαμανάκης ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον κυρίως από τον Ιούνιο και μετά και κυρίως για καταλύματα πολλών αστέρων..

«Θεαματική διαφορά σε σχέση με το 2020 και το 2021 θα δούμε, σε σχέση όμως με το 2019 θα φτάσουμε το 75 με 80% των αφίξεων της συγκεκριμένης  χρονιάς. Επιπλέον και φέτος αναμένω μια σεζόν που θα επικεντρωθεί κυρίως στους μήνες από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβρη. Η επιφυλακτικότητα που υπήρχε  για κρατήσεις μέχρι το τέλος Γενάρη, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα είχε σαν αποτέλεσμα μειωμένες κρατήσεις κατά το μήνα Μάη» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Ερμή.

Αυτό που επιζητούν για ακόμη μια χρονιά οι πελάτες μας είναι να περάσουν διακοπές ήρεμες και με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τον κ. Δαμανάκη, ενώ ερωτηθείς για το αν ο τουρισμός θα επηρεαστεί από την τεταμένη κατάσταση στην Ευρώπη λόγω του ουκρανικού ζητήματος, απάντησε πως προφανώς μια τέτοια κρίση ακόμη χειρότερα η απειλή πολέμου στη γειτονιά μας, δεν θα αφήσει τον τομέα του τουρισμού ανεπηρέαστο.

«Ακόμη και μια εμπλοκή όπως αυτή που υπάρχει τώρα να παραμείνει, η κερδοφορία των επιχειρήσεων θα καλύψει με τα βίας την αύξηση των λειτουργικών εξόδων. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο κ.α. θα δουλέψουμε με αυξήσεις της τάξης του 20% σε σχέση με πέρυσι. Εμείς έχουμε  δώσει στους πελάτες μας τιμές του 2018 καθώς είναι λογικό οι εταιρείες να θέλουν να κερδίσουν πελάτες μετά από δύο χρόνια καραντίνας με εκπτώσεις και προσφορές»  σημείωσε.

Ο τουριστικός πράκτορας ανέφερε ακόμη πως η ζήτηση σε συγκεκριμένα καταλύματα, ξεκινά μετά τις 15 Ιουλίου και μάλιστα υπάρχουν studio και apartments  που μέχρι τώρα έχουν ελάχιστες κρατήσεις. Για τις βίλες σημείωσε πως παραμένει το ενδιαφέρον, ειδικά όταν οι τιμές είναι χαμηλές.

«Παρατηρούνται πολλές κρατήσεις σε τετράστερα και πεντάστερα καταλύματα, ενώ οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία λιγότερων αστέρων δεν είναι πολλές» δήλωσε ακόμη ο κ. Δαμανάκης ενώ για τις εθνικότητες των πελατών μας ανέφερε πως φέτος οι Βρετανοί επανέρχονται ως πρώτη αγορά. Ζήτηση υπάρχει από Πολωνούς, Ιταλούς Ολλανδούς, ενώ κινητικότητα υπάρχει από Αυστριακούς αλλά και Γάλλους.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Τέλος, ο κ. Δαμανάκης αναφέρθηκε στο Ναυάγιο και αναρωτήθηκε αν σε λίγους μήνες θα γίνει ότι δεν έγινε σε 40 χρόνια.

«Δεν ξέρουμε με ποιους όρους ο χώρος θα είναι επισκέψιμος και ελπίζω να μη βρεθούμε προ απροόπτων» ξεκαθάρισε, εκφράζοντας την ανησυχία να προκύψουν νέες αρρυθμίες και εμπόδια. 

«Δεν συμφωνώ με την εξαίρεση της εκκλησίας από την Επιτροπή γιατί έτσι δεν εξασφαλίζεται η ομόνοια» υπογράμμισε μεταξύ άλλων για τη διαχείριση του αξιοθέατου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *