Ελλάδα Ζάκυνθος

Κύκλος διαλέξεων λόγου και τέχνης στη Βιβλιοθήκη

‘ Ενα ελπιδοφόρο άνοιγμα στη δημόσια ζωή του τόπου ξεκινούν από κοινού η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Μουσείο.

Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου (Δ.Ι.Β.Ζ.) εγκαινιάζει για πρώτη φορά φέτος σειρά επιστημονικών διαλέξεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για την προαγωγή της γνώσης και την προβολή των πνευματικών αναζητήσεων της σύγχρονης Ζακύνθου, με τον τίτλο “Κύκλος διαλέξεων λόγου και τέχνης”

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί από την Δ.Ι.Β.Ζ. τα τελευταία δύο χρόνια για να αναβαθμιστεί η λειτουργία της, μέσα από την ενίσχυση των υποδομών της και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και δράσεων στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων γίνεται σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου (Ε.Φ.Α.) και με ομιλήτρια την κ. Γεωργία Κουρτέση – Φιλιππάκη, Ομ. καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κεντρικό τίτλο: 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ

 Η πρώτη διάλεξη θα γίνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσουν οι επόμενες το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Αναγνωστήριο της Δημόσιας Ιστορικής  Βιβλιοθήκης Ζακύνθου. ΄Ωρα ενάρξεως εκδηλώσεων 19.00.

Μιλώντας για το θέμα αυτό στον -Ε- ο Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, Φίλιππος Συνετός δήλωσε ότι “η πρωτοβουλία αποσκοπεί να δημιουργήσει τις βάσεις για μια μόνιμη επιστημονική προσέγγιση διαφόρων ζητημάτων της δημόσιας ζωής που θα φέρει τους συμπολίτες μας πιο κοντά στα πεδία της γνώσης και της έρευνας. Η Βιβλιοθήκη είναι πλέον ο ιδανικός χώρος για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και εφόσον η πρωτοβουλία πετύχει θα προσφέρει ένα διαφορετικό χρώμα στη ζωή όλων μας!”

Σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και ο δεύτερος κύκλος διαλέξεων λόγου και τέχνης

Ένα σχόλιο

  1. Εξετάστε τη δυνατότητα να δημοσιεύσετε τις εργασίες των ομιλητών, είτε εδώ, στην ιστοσελίδα σας, είτε στην εφημερίδα σας, για εκε΄ίνους που δεν μπορούν να έλθουν για οποιονδήποτε λόγο.

    Ευχαριστώ

    Ζακύνθιος ΚΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *