Ζάκυνθος

Κορυφώνονται οι ιερές τελετές για τον Πολιούχο της Ζακύνθου Άγιο Διονύσιο

Μέρα γιορτινή σήμερα για το νησί της Ζακύνθου και τους απανταχού της γης Ζακυνθίους, αφού γιορτάζει ο Προστάτης και Πολιούχος Άγιος Διονύσιος. Σήμερα 24 Αυγούστου εορτάζεται η μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου από τα νησιά Στροφάδια στη Ζάκυνθο.

Οι ιερές τελετές ξεκίνησαν χθες, Τρίτη 23 Αυγούστου και κορυφώνονται σήμερα Τετάρτη. Το πρωί τελέστηκε η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄.

Στο λόγο του ο Πατριάρχης έκανε αναφορά στους ταραγμένους καιρούς μας και είπε μεταξύ άλλων: “Σε καιρούς που η ανθρωπότητα ζει και κινείται σε ρυθμούς αντεγκλήσεων, διεκδικήσεων και απαιτήσεων, στο συναξάρι του σήμερα τιμώμενου Αγίου Διονυσίου, καθίσταται αναγκαίο για πνευματικό αναστοχασμό και ειλικρινή προβληματισμό. Δεν θα εκφράσω το ηττοπαθές ερώτημα που πηγαίνουμε ,αλλά θα ψελλίσω το Δόξα σοι ο Θεός, γιατί έχουμε Ιησού Χριστό να μας αναμένει και Αγίους να μας διδάσκουν”.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος στο δικό του λόγο που ακολούθησε, έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και είπε ότι εκεί οι ορθόδοξοι χτυπάνε ορθοδόξους. Ζήτησε τη μεσιτεία του Αγίου για να έλθει η Ειρήνη στην σκληρά δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

Το απόγευμα θα γίνει η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος στην πόλη την οποία θα παρακολουθήσουν χιλιάδες πιστοί, ανάμεσά τους ο λαός της Ζακύνθου και οι ξένοι προσκυνητές.

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *