Ζάκυνθος

Κόκκινα σταφύλια παίρνει ο Συνεταιρισμός στο Οινοποιείο

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζακύνθου, μετά τη σταφίδα,  ξεκίνησε τη συγκέντρωση σταφυλιών που γίνεται στο Οινοποιείο. Τα σταφύλια παραλαμβάνονται κατά ποικιλίες.

Χθες Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου παρέλαβε κόκκινα σταφύλια και συγκεκριμένα  μαύρη ρομπόλα και κατσακούλια

Την Παρασκευή θα παραλάβει Αυγουστιάτη  και ειδικά την πρώτη δόση που είναι ο πεδινός. Αργότερα θα παραληφθεί ο ορεινός.

Λευκά  σταφύλια θα παραδοθούν στο οινοποιείο την επόμενη εβδομάδα.

Η  ΚΕΟΣΟΕ εκτιμά ότι η παραγωγή στη Ζάκυνθο θα είναι καλή και αυξανόμενη.

Με την ευκαιρία η ΚΕΟΣΟΕ η οποία ανακοίνωσε την κατάσταση με την παραγωγή των σταφυλιών σε όλη την Ελλάδα, έθεσε θέμα με τις πολύ χαμηλές τιμές για τον παραγωγό.

«Στην κατηγορία των κρασιών μαζικής κατανάλωσης, παρατηρούνται εντυπωσιακά χαμηλές τιμές συσκευασμένων προϊόντων (ασκοί 20 lt πωλούνται στην τιμή των 10 ευρώ, ή φιάλες PET του 1,5 lt στην τιμή του 1,10 ευρώ), καθηλώνοντας κάθε χρόνο τις τιμές των οινοσταφύλων σε επίπεδο που δημιουργούν ζημιές στις αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις των μεγάλων σε έκταση ζωνών της χώρας και ωθούν τους αμπελουργούς στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας. Το μόνο αισιόδοξο είναι ότι πλέον υπάρχουν τα ψηφιακά δεδομένα και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ,είναι προ των πυλών» επισημαίνει η ΚΕΟΣΟΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *