Ζάκυνθος

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο για πρόσληψη γιατρών

Παραμένει άλυτο το πολύ σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και για το λόγο αυτό συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις.  Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα εξωτερικά ιατρεία επί της ουσίας είναι κλειστά από την αρχή της πανδημίας με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Οι κατά καιρούς διαγωνισμοί αποβαίνουν άγονοι επί μακρόν και οι εμβαλωματικές λύσεις που επιλέγονται δεν  αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα. Ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές η πολιτεία οφείλει να στείλει γιατρούς στα δημόσια Νοσοκομεία κι όχι να αναγκάζονται ολόκληρες οικογένειες να μεταναστεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα επειδή δεν υπάρχουν υπηρεσίες υγείας για τους συμπολίτες μας.

Αν και η κατάσταση παραμένει ίδια, αν και έχουν γίνει πολλές διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, γιατροί στη Ζάκυνθο δεν έχουν έλθει για να στελεχώσουν το Νοσοκομείο και τουλάχιστον άμεσα δεν διαφαίνεται λύση.

Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο με πρωτοβουλία της Τοπικής επιτροπής Ζακύνθου του ΚΚΕ η οποία με ανακοίνωσή της σημειώνει τα ακόλουθα:

Από την ΤΕ Ζακύνθου πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση, σε συνέχεια και προηγούμενων παρεμβάσεων, για το πολύ σοβαρό ζήτημα της υγείας και της στελέχωσης του νοσοκομείου Ζακύνθου με μόνιμο προσωπικό.

    Όπως πολλές φορές έχει αναδειχτεί από την Τ.Ε. Ζακύνθου  το πολύπαθο καινούργιο Νοσοκομείο του νησιού παραμένει από την αρχή υποστελεχωμένο, με σοβαρές ελλείψεις σε όλους τους τομείς , σε υγειονομικό υλικό , μηχανήματα, με παραιτήσεις γιατρών, κλείσιμο κλινικών, χωρίς νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. Πολλές κλινικές λειτουργούν στα όρια τους και τα  κέντρα υγείας του νησιού είτε δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν.     

       Δυστυχώς οι σοβαρές ελλείψεις αναγκάζουν τους συμπολίτες μας , χρόνια πάσχοντες ,  καρκινοπαθείς, ή σοβαρά περιστατικά , όπως και πρόσφατα αναδείξαμε με την ερώτηση στην Βουλή για την μονάδα τεχνητού νεφρού,  να πρέπει να ταξιδέψουν εκτός νησιού με πολύ αυξημένο κόστος μεταφοράς ακόμα και διαμονής ή να απευθυνθούν στις ιδιωτικές κλινικές που ξεπηδούν σαν μανιτάρια στο νησί.

Απαιτούμε:

  • Την στελέχωση του Νοσοκομείου με άμεσες  προσλήψεις μόνιμων γιατρών
  • Την Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και ιατρικών φαρμακευτικών προμηθειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *