Ζάκυνθος

Κατολίσθηση στο Κρυονέρι: μελετάται το έργο που σχεδιάζεται για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων

Η κατολίσθηση στο Κρυονέρι, απέναντι από το Υδραγωγείο ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση της περασμένης Τρίτης και ο δρόμος μπροστά από το Κρυονέρι χρειάστηκε να μείνει κλειστός για αρκετή ώρα. Σε συνδυασμό με το κλείσιμο της Φιλικών πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που ταλαιπωρήθηκαν για να φτάσουν στο σπίτι τους.


Η καλοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε σπίτι στο Ακρωτήρι όπου η κλήθηκε η Πυροσβεστική για την άντληση υδάτων, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στο δρόμο Ρομιρίου στην περιοχή Πλαιοκαμάρα.


«Πρώτη φορά το πρόβλημα ήταν τόσο έντονο με μεγάλες κατολισθήσεις και ευτυχώς την ώρα του συμβάντος δεν περνούσε από την περιοχή κάποιος πεζός ή όχημα. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το δρόμο κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι να καθαρίσουμε το δρόμο» ανέφερε για το Κρυονέρι η Αντιπεριφερειάρχης, σημειώνοντας πως στην περιοχή υπάρχει μια προοπτική να γίνει έργο από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση των φαινομένων κατολίσθησης. Η μελέτη βρίσκεται στο στάδιο των τευχών δημοπράτησης και χρειάζονταν κάποιες εγκρίσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού που εξασφαλίστηκαν.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Ερμή, η έντονη βροχή προκάλεσε προβλήματα και στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, καθώς μπήκαν νερά σε ένα από τα γραφεία μέσα από φθορές στην ψευδοροφή.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *