Ζάκυνθος

Καθυστερούν τα έργα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών, επισημαίνει η ΑΝΑΣΑ

Το θέμα της καθυστέρησης των έργων στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών θέτει με επερώτηση στο επικείμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ο συνδυασμός ΑΝΑΣΑ της μείζονος αντιπολίτευσης και καλεί την Περιφερειάρχη να απαντήσει.

Για την τελευταία εργολαβία, ο συνδυασμός του Θ. Γαλιατσάτου ερωτά τα εξής:

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Είναι γνωστή η εξαιρετική σημασία του λιμανιού στον Άγιο Νικόλαο Βολιμών της Ζακύνθου, τόσο για την οικονομία της περιοχής όσο και για την εξασφάλιση της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνδέοντας την Ζάκυνθο με την Κεφαλονιά μέσω της ακτοπλοϊκής γραμμής «Άγιος Νικόλαος Βολιμών – Πεσσάδα».

Ως περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ, εκτιμώντας την χρησιμότητα του λιμανιού, εργαστήκαμε ούτως ώστε αφ’ ενός η μελέτη του έργου, που βρισκόταν σε τελματωμένη κατάσταση επί 10 περίπου χρόνια, να εξοφληθεί και να ολοκληρωθεί, και αφ’ ετέρου να εξασφαλιστεί η πλήρης χρηματοδότηση του έργου με το ποσόν των 8.800.000 ευρώ.

Σήμερα, και παρά το γεγονός ότι δυο χρόνια πριν με δηλώσεις και δημοσιεύματα παρουσιάσατε ως επικείμενη την δημοπράτηση της κατασκευής του έργου, τίποτε δεν έχει προχωρήσει, δείγμα και αυτό της έλλειψης προτεραιοτήτων από την πλευρά σας.

Επερωτάται η περιφερειάρχης :

  • Για ποιους λόγους δεν προχωρεί η δημοπράτηση του σημαντικού αυτού έργου;
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά σας για την δημοπράτηση και την υλοποίηση του;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *