Σε μία σημαντική διαμαρτυρία – καταγγελία προχώρησε χθες ο Σύλλογος των Αρχιτεκτόνων του νησιού μας για τη στάση των τοπικών αρχών που κατασκευάζουν ή επισκευάζουν δημόσια κτίρια χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων.
Ακολουθεί το έγγραφο του Συλλόγου που αναφέρει τα εξής:
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Το Δ.Σ. του Σ.Α.Δ.Α.Σ. Ζακύνθου ΣΕ ΑΠΑΡΤΊΑ και τα μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Ζακύνθου ΣΕ ΑΠΑΡΤΙΑ και ως μέλη επίσης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ζακύνθου.
Καταγγέλλουμε
Την πρακτική του Δήμου Ζακύνθου, του Λιμενικού ταμείου και άλλων φορέων οι οποίοι πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους και κτίρια χωρίς έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής όπως από τον νόμο προβλέπεται.
Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη ανακαίνιση του Τρίτου Δημοτικού Σχολείου (Άμμου) αλλά και άλλες παρεμβάσεις στον αστικό ιστό και στο παραλιακό μέτωπο οι οποίες γίνονται χωρίς την υποβολή των απαραιτήτων δικαιολογητικών και την ακόλουθη έγκριση του Συμβούλιου Αρχιτεκτονικής, με αποτέλεσμα πέρα του τυπικού σφάλματος, να ερχόμαστε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς την απαραίτητη επιστημονική υποστήριξη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Αρχιτεκτονική και πολιτισμική εικόνα και αισθητική της πόλης μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΛΛΑΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ :
- Κυριο Δήμαρχο Ζακυνθου
- Δνση Τεχνικων Υπηρεσιων Ζακυνθου
- Υδομ Ζακυνθου
- Εφορεια αρχαιοτητων Ζακυνθου
- Λιμενικο Ταμείο Ζακυνθου
- Περιφερεια Ζακυνθου
- ΣΑΔΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
- ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
- ΤΟΠΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ