Ζάκυνθος

Καμία σοβαρή εξέλιξη με την τιμή της σταφίδας

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται αυτή τη χρονιά οι αγρότες σταφιδοπαραγωγοί οι οποίοι, εκτός των άλλων προβλημάτων,  έχουν να αντιμετωπίσουν τους εμπόρους που τους δίνουν ελάχιστα χρήματα για να αγοράσουν το προϊόν τους αλλά και τις αυξήσεις σε όλα τα είδη των αγρο-εφοδίων.

Αν και το πρόβλημα με τις αυξήσεις είναι κοινό για όλους, ειδικά στον αγροκτηνοτροφικό τομέα αφορά τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές που συνεχώς ανεβαίνουν και έχουν φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Για τη σταφίδα έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες και έχουν γίνει συναντήσεις με κυβερνητική εκπροσώπηση αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επί της ουσίας δεν υπήρξε κάτι θετικό για τους αγρότες, αν και είχε αναφερθεί πως θα ζητηθεί από τους μεγαλεμπόρους να μη αφήσουν την τιμή να πέσει κάτω από 1,5 ευρώ το κιλό.

Επιπλέον υπάρχει ακόμα μία εκκρεμότητα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά τον έλεγχο στα παλιά αποθέματα σταφίδας, που είχε γίνει γνωστό στο Αίγιο. Τα αποτελέσματα του ελέγχου δεν ανακοινώθηκαν ποτέ και το υπουργείο δεν απάντησε στην καταγγελία της Ζακύνθου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *