Ζάκυνθος

Κ. Πέττας: Μόνιμο προσωπικό για την λειτουργία Θεάτρου – “Γιατί δεν προχωρεί η υπογειοποίηση των κάδων;”

Την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού για την λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου ζητά ο Πρόεδρος της κοινότητας Ζακυνθίων Κωνσταντίνος Πέττας με αφορμή τα εγκαίνια του πολύπαθου έργου που έχουν προγραμματιστεί σε λίγες ημέρες.


Το θέμα του Δημοτικού Θεάτρου, που επανειλημμένως έχει απασχολήσει το Τοπικό Συμβούλιο της Πόλης αναμένεται να απασχολήσει και την σημερινή συνεδρίαση, ενώ για το θέμα ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Πέττας ανακοίνωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή πως είχε επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Κ. Ασπιώτη.


Όπως έκανε γνωστό ο κ. Πέττας, στόχος αυτής της επικοινωνίας ήταν να υπάρξει κάθε δυνατή πίεση προς τη δημοτική αρχή ώστε να λειτουργήσει το έργο σωστά, ενώ ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο του Θεάτρου, εκεί όπου η τοποθέτηση των κάδων δημιουργεί μια πολύ άσχημη εικόνα.


«Δαπανήθηκαν πολλά χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό δημόσιο για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Ίσως να μην είναι αυτό που θέλαμε, να έχει λιγότερες θέσεις και ανύπαρκτο πάρκινγκ., αλλά το Θέατρο πρέπει να λειτουργήσει και μάλιστα σωστά. Επικοινώνησα με τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής για την απομάκρυνση των κάδων από αυτό το χώρο που έχει κατασκευαστεί με χρήματα του ΕΣΠΑ και στόχος μας είναι, όχι να τιμωρηθεί ο Δήμος επιστρέφοντας τα χρήματα του έργου, αλλά να ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση» τόνισε ο κ. Πέττας υπογραμμίζοντας πως η μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι η υπογειοποίηση των κάδων που ακόμη δεν έχει προχωρήσει.


Αναφορά από τον κ. Πέττα έγινε και στην νέα κακοκαιρία που αναμένεται, υπογραμμίζοντας πως η έλλειψη πεζής καθαριότητας θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στα φρεάτια, ακόμη και σε αυτά που έχουν καθαριστεί.
«Είμαστε σε μια συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου και έγινε ένα καθαρισμός στα φρεάτια που δεν επαρκεί. Λόγω της έλλειψης πεζής καθαριότητας, που μέχρι πρόσφατα γινόταν με τρία μόλις άτομα σε όλη την πόλη, τα σκουπίδια που είναι χύμα στο δρόμο, υπάρχει κίνδυνος να φράξουν και πάλι τα φρεάτια» σημείωσε, ενώ για την κατάσταση που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Αθηνά» ανέφερε πως η εικόνα στα Καμίνια αλλά και στην Αγία Τριάδα ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν.


Μεταξύ άλλων ο κ. Πέττας έθιξε ακόμη μια φορά και το ζήτημα της υδροδότησης στην Πόλη σχολιάζοντας πως δεν είναι δυνατόν ακόμη και μέσα στον Οκτώβρη πολλά σπίτια και επιχειρήσεις στην Πόλη της Ζακύνθου να μένουν χωρίς νερό.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *