Ζάκυνθος

Κ. Μοθωναίου: Το έργο του Λίβα προχωράει κανονικά

Καθησυχαστική αναφορικά με την πορεία των έργων για την διαχείριση των απορριμμάτων που γίνονται στο Λίβα, ήταν η Αντιπεριφερειάρχης  Κατερίνα Μοθωναίου  η οποία μίλησε στον –Ε- για την υλοποίηση του σχεδιασμού και παράλληλα ζήτησε από τους κατοίκους και από τη δημοτική αρχή να βοηθήσουν μέσω της ανακύκλωσης.

Στόχος της ανακύκλωσης είναι να μειωθεί η ποσότητα των σκουπιδιών που φτάνει μέχρι το Λίβα γιατί έτσι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τα έργα πιο ενωρίς.

Τώρα κατασκευάζεται το κύτταρο και μετά θα προχωρήσουν τα κτιριακά

Ειδικότερα η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Το έργο του Λίβα προχωράει κανονικά.  Γίνεται η σωστή κατασκευή του κυττάρου, με αργούς ρυθμούς αλλά εμείς ασκούμε πίεση στην εταιρεία. Πρέπει να τελειώσουμε μέσα στο καλοκαίρι με κύτταρο και με βιολογικό  για να μην έχουμε προβλήματα με σκουπίδια και με λύματα».

Με δεδομένα τα γνωστά από το παρελθόν προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν στην περιοχή η κ. Μοθωναίου στάθηκε στους όγκους των απορριμμάτων που υπάρχουν και είναι τεράστιοι και είπε: «προσπαθούμε να διαχειριστούμε σωστά το χώρο γιατί αν έχουμε καλή τουριστική σεζόν θα έχουμε αύξηση των απορριμμάτων και ίσως έχουμε πρόβλημα στην εναπόθεση. Έχω ζητήσει και τη βοήθεια του Δήμου γιατί αν δεν καταφέρουμε να μειώσουμε τον όγκο των σκουπιδιών με ανακύκλωση , δεν πρόκειται να λυθεί το θέμα. Χρειάζονται προγράμματα ανακύκλωσης» , ενώ συμπλήρωσε πως η μεταφορά δεμάτων θα συνεχιστεί εκτός Ζακύνθου.

Η Αντιπεριφερειάρχης είπε πως είναι σε συνεχή επαφή με το αρμόδιο υπουργείο και ακολούθως περιέγραψε το πλάνο με την ανάδοχο εταιρεία του έργου: «Αυτό που έγινε τώρα είναι να αντικατασταθούν τα μηχανήματα γιατί αυτά που είχαμε ήταν πολύ παλιά και δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Τώρα η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ έχει βάλει καινούργια μηχανήματα και γίνεται πιο σωστή επεξεργασία  στην διαλογή των σκουπιδιών.  Για να ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου πρέπει πρώτα να τελειώσουμε με το κύτταρο, να γίνει σωστή υγειονομική ταφή των απορριμμάτων και αφού αδειάσει ο χώρος, να γίνει μετά το εργοστάσιο. Πρέπει λοιπόν μέσα στο καλοκαίρι να τελειώσει ο βιολογικός και η κατασκευή του κυττάρου ια να πάμε μετά στο κτιριακό.

Ο χώρος που τώρα γίνεται το κύτταρο ήταν γεμάτος με δεματοποιημένα σκουπίδια τα οποία μεταφέραμε και θα συνεχίσουμε να μεταφέρουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *