Ζάκυνθος

Jet2com και Jet2holidays ζητούν περισσότερες πτήσεις προς τη Ζάκυνθο

Μία πολύ χαρούμενη νότα για την πορεία του τουρισμού στη Ζάκυνθο το 2023 μετέφερε ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης, υπό την προϋπόθεση ότι τα οικονομικά των επισκεπτών μας θα τους επιτρέψουν να κάνουν διακοπές.
Αφορμή για τις εξελίξεις στάθηκε μία εκδήλωση που έγινε το πρωί τα Τρίτης στη Ζάκυνθο από δύο μεγάλες εταιρείες, τον τουρ οπερέιτορ Jet2holidays και την αεροπορική εταιρεία Jet2com, όπου εκεί γνωστοποιήθηκε το αυξημένο ενδιαφέρον για επιπλέον πτήσεις στη Ζάκυνθο.
Φρένο στην ζήτηση μπαίνει από μία σοβαρή και πολύχρονη έλλειψη στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου, το οποίο εξυπηρετείται από πεπαλαιωμένο ραντάρ στην Ανδραβίδα και οι προσπάθειες για να προμηθευτεί ραντάρ το νησί μας καθυστερούν επί μακρόν.


Για τα θέματα αυτά μίλησε στον –Ε- ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης ο οποίος έχει συνεργασία με την Jet2holidays και ανακοίνωσε ότι υπάρχει ζήτηση για το νησί μας και ενδιαφέρον για να έχουμε περισσότερες πτήσεις.

Η Jet2

Ειδικότερα ο κ. Φιλιπποπολίτης επεσήμανε για την Jet2holidays: «Η εν λόγω εταιρεία είναι η Νο 2 στην Αγγλία και 1η σε αφίξεις στη Μεσόγειο.
Η παρουσίαση έγινε στο ξενοδοχείο ΛΕΣΑΝΤΕ, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και εκτός από τον προγραμματισμό έδωσε και οικονομικά αποτελέσματα. Μας είπαν πως για να γίνει ένα τουριστικό πακέτο, ειδικά για τη Ζάκυνθο, χρειάζονται αεροπλάνα που υπάρχουν, slot που δεν έχουν αλλά πήραν υπόσχεση ότι την επόμενη χρονιά πιθανόν θα λειτουργήσει το ραντάρ στο αεροδρόμιο. Έχουν επικοινωνία με τον υπουργό Τουρισμού και με άλλα υπουργεία. Η υπόθεση έχει δρομολογηθεί. Το ραντάρ έχει παραγγελθεί και είναι θέμα εγκατάστασης και εκπαίδευσης. Μπλέκονται 3 υπουργεία στην υπόθεση αλλά το συζητάμε πολλά χρόνια και τώρα είμαστε στο τελευταίο στάδιο».
Για τον τουρ οπερέιτορ με τον οποίο συνεργάζεται ο κ. Φιλιπποπολίτης είπε: «105 αεροπλάνα ιδιόκτητα αεροπλάνα διαθέτει η εταιρεία Jet2com και θα αποκτήσει άλλα 120. Τώρα όλα είναι στο διαδίκτυο και όποιος θέλει μπορεί να μάθει».

Τα σκουπίδια

Η άφιξη των διευθυντικών στελεχών της Jet2 συνοδεύτηκε με σχόλια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ζάκυνθος με τα σκουπίδια καθώς η φετινή τουριστική περίοδος δεν έχει τελειώσει και τα ξενοδοχεία αυτό το μήνα είναι γεμάτα με τουρίστες.
«Μας ρώτησαν για την εικόνα του νησιού με τα σκουπίδια και δεν επιτρέπεται να υπάρχουν αυτά μέσα στην τουριστική σεζόν, ανεξάρτητα από το ποιος φταίει. Το νησί πουλάει, το νησί αρέσει αλλά δεν είναι εικόνες αυτές. Είναι τόσο απλό να το επιλύσουμε. Κι άλλες περιοχές έχουν πρόβλημα, όμως όχι τόσο οξυμένο», σημείωσε ο κ. Φιλιπποπολίτης.

Ο απολογισμός

Για τον απολογισμό της χρονιάς ο κ. Φιλιπποπολίτης είπε ότι θα γίνει στο τέλος του 2022. «Υπήρχε ποσοτικός τουρισμός αλλά κάποιοι γκρινιάζουν ότι δεν ήταν ποιοτικός, όμως ο κόσμος φέτος δεν ήταν ίδιος με πέρυσι που είχαμε λιγότερους αλλά με άλλη ποιότητα. Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε, αλλά όλοι στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει με τα αυξημένα έξοδα και αυτό αφορά όλα τα επαγγέλματα και όλες τις επιχειρήσεις και είναι παγκόσμιο.
Οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες για τον επόμενο χρόνο και θα δούμε πως θα επηρεάσει τη ροή των τουριστών προς το νησί. Ο μέσος Ευρωπαίος δεν έχει δει να αυξάνεται ο μισθός του και ο πληθωρισμός είναι στο 11%. Η αγοραστική τους αξία έχει μειωθεί και θα δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή τους.
Όλοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, παρότι έχουμε κόσμο και το 2022 είναι μία πολύ καλή χρονιά. ίσως η καλύτερη στην ιστορία του τουρισμού της Ζακύνθου. Μπορεί να ξεπεράσουμε το 2019 σε έσοδα και σε αφίξεις αλλά σίγουρα θα σπάσουμε το ρεκόρ στα έξοδα! Πρέπει όμως να το αντιμετωπίζουμε. Οι βασικοί μας πυλώνες που είναι η Μ. Βρετανία, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Ιταλία κλπ. παραμένουν.
Για τη χώρα μας το μεγάλο πρόβλημα είναι η Τουρκία και θεωρείται δεδομένο από πολλούς κύκλους ότι θα έχουμε θερμό επεισόδιο» κατέληξε ο κ. Φιλιπποπολίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *