Ζάκυνθος

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Περιβάλλοντος στη Ζάκυνθο ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 5 Ιουνίου έφτασε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Ζάκυνθο, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο νησί.

Η επίσκεψη καθώς και η ανακήρυξή της συνδυάστηκε με την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και θεωρείται σημειολογική η παρουσία της στο Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου που έχει αντικείμενο το περιβάλλον.

Η τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, διήρκεσε μισή περίπου ώρα και σε αυτήν παρευρέθηκαν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Η ανακήρυξη της κ. Σακελλαροπούλου σε επίτημη διδάκτορα έγινε από τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Ανδρέα Φλώρο.

Συγκινημένα και μάλιστα εμφανώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην ομιλία της έκανε αναφορές στις περιβαλλοντικά προστατευόμενες περιοχές της Ζακύνθου και στην ανάγκη όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε εμάς και τις επόμενες γενιές. «Η εγγύηση του βιώσιμου περιβάλλοντος έχει υπαρξιακή σημασία για τον πολιτισμό μας και συνιστά το πιο υψηλό μας χρέος απέναντι όχι μόνον στους εαυτούς μας, αλλά και στις γενιές που ακολουθούν. Στην επείγουσα αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πρέπει, με αφορμή τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που μας θέτει, να θεμελιωθεί και να εμπεδωθεί μια ηθική της ευθύνης για όλους μας» είπε κλείνοντας την ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *