Ζάκυνθος

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Επανίδρυση και λειτουργία ερευνητικού κέντρου στην πόλη της Ζακύνθου

Στην προσπάθεια που γίνεται για να αναγνωριστεί το έργο του Ιονίου Πανεπιστημίου αναφέρθηκε ο πρύτανης Ανδρέας Φλώρος ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Ζάκυνθο με αφορμή τις εργασίες ενός διεθνούς συνεδρίου.

«Είναι μια εποχή πολύ υψηλής δραστηριότητας για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.  Υπάρχει εξωστρέφεια και δίνεται έμφαση σε επιστημονικά αντικείμενα αυτοτελώς του Ιονίου Πανεπιστημίου ή σε συνεργασία με άλλους φορείς. Επίσης φαίνεται η αναγνωρησιμότητα  που έχει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην επιστημονική έρευνα προς την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και αναδεικνύεται ο διαθεματικός χαρακτήρας αντικειμένων» ανέφερε ο πρύτανης κατά τη διάρκεια τα συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο αμφιθέατρο του ιδρύματος.

Το ερευνητικό

Για τη λειτουργία του ερευνητικού κέντρου στη Ζάκυνθο ο πρύτανης είπε: «Μετά τις αλλαγές που έχουν γίνει πρόσφατα στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων, φιλοδοξούμε να επανιδρυθεί και να λειτουργήσει στην πόλη της Ζακύνθου το ερευνητικό κέντρο. Δηλαδή  η έδρα του πανεπιστημιακού ερευνητικού κέντρου στη νέα του μορφή και σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, να είναι στη Ζάκυνθο».

Με αφορμή το συνέδριο που έγινε ο πρύτανης ανέφερε: «Για μας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πρέπει να δώσει στην Περιφέρεια την ενίσχυση που χρειάζεται ως εναλλακτικό μοντέλο τουρισμού ο ιατρικός τουρισμός και γενικά οι παροχές υγείας σε όφελος  και της τοπικής κοινωνίας.

Η ΠΙΝ πρέπει να γίνει ένα πρότυπο αριστείας και φιλοξενίας σε ανθρώπους που χρειάζονται εξειδικευμένη ιατρική μεταχείριση».

Προτάσεις

Ο πρύτανης μίλησε και για τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τη Ζάκυνθο αναφορικά με την αειφορία των ελληνικών πανεπιστημίων και είπε: «Συγχαρητήρια για τη συμβολή του Τμήματος Περιβάλλοντος σε εθνικό επίπεδο στην επικαιροποίηση της χάρτας αειφορίας των ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς κατέθεσε προτάσεις στο εθνικό συντονιστή που ορίστηκε από τη σύνοδο πρυτάνεων. Οι προτάσεις  του Τμήματος Περιβάλλοντος υιοθετήθηκαν και ενσωματώθηκαν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην επικαιροποιημένη χάρτα.  Η χάρτα παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες σε συνέδριο στην Κύπρο ενώπιον 81 υπουργών παιδείας και περιβάλλοντος ;από τη μεσογειακή λεκάνη».

Αειφορία στο πρόγραμμα σπουδών

Ο πρύτανης έδωσε πληροφορίες για το εν γένει έργο που γίνεται και επιπλέον αναφέρθηκε στον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών λέγοντας: «Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο από το εαρινό εξάμηνο θα γίνει  το πρώτο Πανεπιστήμιο της χώρας που θα ενσωματώσει στη εκπαιδευτική του λειτουργία πρόγραμμα σπουδών για την αειφορία, οριζόντια για όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν στο ίδρυμά μας. Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την οποία οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους συναδέλφους  εκπαιδευτικούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *