Ζάκυνθος

Ικανοποιητική η κίνηση στα σχολικά είδη και περιορισμένη η υπερκατανάλωση

Την εικόνα που υπάρχει για τν κίνηση στα σχολικά έδωσε μιλώντας στον –Ε- ο κ. Σπύρος Μυλωνάς που διατηρεί ένα από τα πιο γνωστά και από τα πιο παλιά βιβλιοπωλεία το κέντρο της πόλης και είναι μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου. Η πλειοψηφία των μαθητών έκανε τις αγορές των αναγκαίων ειδών λίγες ημέρες πριν και λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων και η επάρκεια είναι μεγάλη σε πολλά και διαφορετικά είδη, σε μάρκες και αυτό αφορά όχι μόνο τα καταστήματα του νησιού μας αλλά και τους προμηθευτές, είπε ο κ. Μυλωνάς.
«Ζήτηση υπάρχει επίσης η οποία είναι ικανοποιητική για τα καταστήματα. Οι απαιτήσεις είναι λίγο μικρότερες από τα χρόνια της αφθονίας. Πιο παλιά γινόταν υπερκατανάλωση αλλά τώρα κατάλαβαν όλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, ότι δεν χρειάζεται να γίνονται αγορές ειδών που δεν θα χρειαστούν. Βέβαια οι γονείς θα αγοράσουν ότι χρειάζονται τα παιδιά τους, ακόμα κι αν οι ίδιοι κάνουν περιορισμό σε δικές τους αγορές» συμπλήρωσε ο κ. Μυλωνάς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Αναφορικά με τις τιμές τα σχολικά είδη ο κ. Μυλωνάς είπε ότι υπάρχει αύξηση όπως γίνεται σε όλα τα είδη που αγοράζουμε, αλλά δεν είναι υπερβολική. Σημείωσε ότι ο γονιός έχει τη δυνατότητα να αγοράσει σχολικά που δεν είναι γνωστής μάρκας και θα πληρώσει λιγότερα. «Υπάρχει σχολική τσάντα με 20 ευρώ αλλά υπάρχει και με 80 ευρώ. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει και κάτι φθηνότερο, που δεν σημαίνει ότι είναι και χειρότερο. Πολλά είδη είναι πιο ακριβά γιατί είναι φίρμα. Θέλει να γίνει μία έρευνα αγοράς από τον γονέα» εξήγησε ο κ. Σπύρος Μυλωνάς.
Οι μαθητές αγοράζουν τα σχολικά είδη από την ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία και για τις επόμενες 3 ημέρες..
Τα βιβλιοπωλεία επηρεάστηκαν από την πανδημία το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά, ανέφερε ο κ. Μυλωνάς που εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος τα πράγματα θα πάνε καλύτερα με τους μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *