Ζάκυνθος

Νίκος Θεοδόσης: Ικανοποίηση για την τροπολογία του Ναυαγίου – “Φτάσαμε στο απροχώρητο για να γίνουν ενέργειες”

Την ικανοποίησή του για την τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή για το Ναυάγιο και την σύσταση Επιτροπής για τη διαχείριση της περιοχής, εξέφρασε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος της κοινότητας Βολιμών Ν. Θεοδόσης σημειώνοντας πως αυτό που τώρα αναμένεται είναι να υλοποιηθεί το σχέδιο που αποφασίστηκε.

«Μετά από 40 χρόνια ενός …σκηνικού που παίζεται στα ορεινά φτάσαμε στο σημείο να λέμε επιτέλους! Ενέργειες που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και 20 χρόνια και ενώ φτάσαμε στο απροχώρητο, τελικά προχωρούν» ανέφερε ο Πρόεδρος της κοινότητας Βολιμών Νίκος Θεοδόσης σημειώνοντας πως χρειάστηκε να καταλήξουμε στην … κατάντια για να δοθεί λύση την ώρα που το ίδιο το πλοίο κινδυνεύει με εξαφάνιση!

Ν. Θεοδόσης το 2021 σπίτια  στο χωριό που φιλοξενεί το Ναυάγιο δεν έχουν νερό

«Το Ναυάγιο έκλεισε γιατί δεν μπορούσαμε να το διαχειριστούμε 33 ημέρες το χρόνο, ενώ η εικόνα που αντίκριζαν όσοι συνέρρεαν για να το θαυμάσουν ήταν μια εικόνα κατάντιας. Θέλω να πιστεύω πως έστω και αργά υπάρχει τρόπος να βρεθεί λύση» ανέφερε ο Πρόεδρος μιλώντας στον Ερμή, ενώ, σχολιάζοντας την επιδίωξη του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη να αξιοποιήσει ο Δήμος Ζακύνθου μέσω δικού του Φορέα την περιοχή, θύμισε πως η απόφαση αυτή έχει ληφθεί εδώ και καιρό από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ο Δήμαρχος δεν την υλοποίησε ποτέ.

«Η απόφαση που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο δεν προχώρησε και το κράτος είδε πως θα πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι. Εμείς περιμένουμε να πάρει σάρκα και οστά μια πρωτοβουλία» σχολίασε, ασκώντας κριτική στο Δήμαρχο που δεν υλοποίησε την «εντολή» του Δημοτικού Συμβουλίου για την αξιοποίηση της περιοχής από το Δήμο και για την εξασφάλιση ανταποδοτικών εσόδων που θα προορίζονταν κατά προτεραιότητα στα ορεινά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδόσης, η κοινότητα των Βολιμών που φιλοξενεί αυτό το δημοφιλές αξιοθέατο καλείται να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος εδώ και 2 χρόνια δεν έχει υλοποιήσει την απόφαση του ΔΣ για ίδρυση φορέα

«Οικογένειες μέσα στο χωριό δεν έχουν νερό, το οδικό  δίκτυο είναι εγκαταλελειμμένο και δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στους κοινόχρηστους χώρους και στα μνημεία μας» σημείωσε ο Πρόεδρος που αναφερόμενος στο Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, είπε πως η γνώμη των τοπικών κοινοτήτων έχει να ζητηθεί από το 2019.

Ένα σχόλιο

  1. Χωρίς συμμετοχή των τοπικών αρχών λύση δεν θα υπάρξει.
    .Γι αυτό ο νέος Φορέας πρέπει να περιλαμβάνει και εκπροσώπους του τόπου.
    Οχι στην θεωρία αλλά στην πράξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *