Ζάκυνθος

Ιδού τί ανέδειξαν οι έλεγχοι της ΔΕΥΑΖ: Εμπόριο νερού από οικίες που είχαν αφαιρεθεί ακόμα και τα ρολόγια!

Οι έρευνες της ΔΕΥΑΖ για να περιοριστεί η κλοπή του νερού στη Ζάκυνθο συνεχίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΕΡΜΗΣ που έρχονται για πρώτη φορά στην επιφάνεια, εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπου σε οικίες γίνεται εμπόριο με το νερό του δικτύου ύδρευσης. Μάλιστα το πλέον εξοργιστικό είναι ότι στις εν λόγω οικίες έχουν αφαιρεθεί τα ρολόγια για δεν γίνεται καμία μέτρηση!
Η ΔΕΥΑΖ είναι ίσως το πιο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή κι αυτό γιατί πρέπει να παρέχει νερό στους δημότες, πρέπει να εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες για τις μεγάλε ανάγκες της τουριστικής περιόδου, ενώ παράλληλα πρέπει να εντοπίζει διαρκώς τα κακώς κείμενα με την λαθροϋδροληψία και να τα καταστείλει.
Αν και η λαθροϋδροληψία είναι μόνιμο φαινόμενο στη Ζάκυνθο τις δεκαετίες της τουριστικής ανάπτυξης, τώρα τα πράγματα έχουν διογκωθεί γιατί έχουμε μειωμένες βροχοπτώσεις και άρα λιγότερα αποθέματα νερού τη στιγμή που οι ανάγκες συνέχεια μεγαλώνουν.
Αξίζει να επισημανθεί εδώ ότι ο υδροφόρος ορίζοντας έχει υποστεί ζημιά όπως και οι γεωτρήσεις, το μέγεθος όμως δεν το γνωρίζουμε γιατί δεν έχει γίνει επιστημονική προσέγγιση, αλλά η ποιότητα του πόσιμου νερού που φτάνει στις βρύσες μέσω του δικτύου είναι πολύ υποβαθμισμένη. Το νερό είναι πλέον υφάλμυρο λόγω της θάλασσας που έχει εισχωρήσει και που δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η κατάσταση αυτή είναι αναστρέψιμη.
Επανερχόμαστε τώρα στο σοβαρό θέμα με την κλοπή νερού καθώς οι έρευνες της ΔΕΥΑΖ είναι εντατικές γιατί υπάρχει έλλειψη νερού και οικονομικά προβλήματα στην επιχείρηση για το νερό που δεν τιμολογείται.
Σε χωριά της Ζακύνθου κάποιες οικίες αφαίρεσαν τα ρολόγια και παίρνουν παράνομα το νερό το οποίο τελικά και εμπορεύονται. Για τα θέματα αυτά ο Δήμος συγκεντρώνει στοιχεία και ο φάκελος θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη.

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *