Ζάκυνθος

Ιδού για ποιο λόγο τα έργα σε πόλη και χωριά αρχίζουν πάντα καλοκαίρι!

Πολλοί απορούν και διαμαρτύρονται για τους λόγους που τα έργα στην Πόλη και τα χωριά, αρχίζουν πάντα τον Μάιο μήνα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν τη δημόσια ζωή και τους πολίτες, καλοκαιριάτικα.

Λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι η νομοθεσία που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, προβλέπει μια δαιδαλώδη διαδικασία έγκρισης των προϋπολογισμών των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δυστυχώς αρχίζει  τον Ιανουάριο και τελειώνει τον Απρίλιο. 

΄Οταν λοιπόν δοθεί έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης της Πάτρας  τον Απρίλιο, η διαδικασία των δημοπρασιών και των αναθέσεων διαρκεί συνήθως από ένα έως 2 μήνες. 

Και φτάνουμε στους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες για να αρχίσουν να εκτελούνται τα δημόσια έργα, τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το Φθινόπωρο για να μην …βαλτώσουν στη συνέχεια από τις λασποβροχές του επερχόμενου Χειμώνα.

Να λοιπόν που βρίσκεται η αιτία των καθυστερήσεων και επειδή ασκείται ανέξοδη κριτική από διάφορους αδαείς, ας προτρέψουμε το Υπουργείο Εσωτερικών να εισηγηθεί στην κυβέρνηση,  οι εγκρίσεις των προϋπολογισμών να τελειώνουν στις 30 Ιανουαρίου κάθε χρόνου,  ώστε να αρχίζουν στη συνέχεια τα έργα. 

2 σχόλια

  1. pourquoi les travaux se font en été et pourquoi on ne trouve pas de parking pour la voiture et pourquoi le port n est pas amenager pour les grans bateaux de croisiere …qui est une perte pour les commerçants ..pourquoi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *