Ζάκυνθος

Η τουριστική κίνηση φέτος στη Ζάκυνθο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σημειώνουν οι επιχειρηματίες

Η πορεία του τουρισμού στο νησί μας για το 2022 αλλά και ειδικότερα η ζήτηση που υπήρξε για τις βίλες, ήταν τα θέματα που σχολίασε η τουριστική επιχειρηματίας Λένια Μαυρίκου, η οποία αναφέρθηκε σε μία πολύ καλή χρονιά η οποία θα συνεχιστεί έτσι μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη.Επίσης σημείωσε πως φέτος στο νησί μας δούλεψε πολύ η βρετανική και η ολλανδική αγορά, ενώ ακολούθησαν οι αγορές από τα σκανδιναυικά κράτη.

«Η κίνηση φέτος στη Ζάκυνθο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η πραγματικότητα ήταν καλύτερη από αυτήν που περιμέναμε. Κινηθήκαμε σε υψηλότερα επίπεδα από το 2019 αλλά φέτος είχαμε πολύν υψηλά λειτουργικά κόστη. Η τουριστική χρονιά φαίνεται πως θα τελειώσει τα τέλη Οκτωβρίου. Ο καιρός είναι καλός και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να δουλεύουν. Ο Σεπτέμβριος θα είναι εξίσου καλός όπως ο Αύγουστος» είπε η κ. Μαυρίκου.

Αναφορικά με τις πληρότητες αλλά και  τις προτιμήσεις των επισκεπτών μας η κ. Μαυρίκου είπε: «Φέτος όλα τα καταλύματα δούλεψαν και είχαν μεγάλες πληρότητες, ενώ οι βίλες τα 2 τελευταία χρόνια λόγω του κορονοϊού είχαν ζήτηση γιατί ο κόσμος ζητούσε ιδιωτικότητα και αυτό το είδος συνέχισε να προτιμάται. Φέτος οι περισσότερες βίλες δούλεψαν με πολύ καλά συμβόλαια και καλές τιμές και αν κάποιος γνωρίσει το προϊόν που πουλάνε οι βίλες δεν το αλλάζει».

Αναφερόμενη ειδικά στις βίλες η κ. Μαυρίκου σημείωσε: «Στη Ζάκυνθο οι βίλες γνωρίζουν τεράστια άνθηση, όμως πρέπει να πούμε ότι  αυτοί που ασχολούνται πρέπει να διαθέτουν βίλες κι όχι απλά ένα σπίτι με πισίνα. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει πολλές παροχές σε μία βίλα και αυτές είναι διαφορετικές από τις παροχές των ξενοδοχείων. Χρειάζεται πολυτέλεια, πολύ καλό σέρβις, εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο και υπηρεσίες για τα σκάφη που ζητούν οι πελάτες. Υπάρχουν αυστηρά κριτήρια για τις παροχές των βιλών. Πρέπει να γνωρίζει ο επιχειρηματίας αυτόν τον τομέα. Υποστηρίζω αυτή την επιλογή και συμφέρει μία μεγάλη παρέα τουριστών να ενοικιάσουν βίλα. Όμως το θέμα είναι και τι ζητάει ο πελάτης, δηλαδή αν θέλει να βλέπει κόσμο ή όχι κι αν προτιμάει την ιδιωτικότητα».

 Ένα ακόμα θέμα που σχολιάζουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες είναι η οικονομική δυνατότητα που είχαν αυτό το καλοκαίρι οι τουρίστες, θέμα για το οποίο η κ. Μαυρίκου είπε: «Οι τουρίστες φέτος δεν ήταν πολύ ποιοτικοί και πρόσεχαν τι χρήματα θα ξοδέψουν. Αυτό μας φοβίζει για τον επόμενο χρόνο καθώς έχουμε περάσει κρίση και επειδή ο χειμώνας θα είναι δύσκολος με την ενεργειακή κρίση.

Επίσης οι τουρίστες θα αναζητήσουν τη φύση και θα προτιμήσουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Μία ακόμα πληροφορία είναι ότι υπάρχει διπλασιασμός σε βίλες στη Ζάκυνθο και η ζήτηση είναι τεράστια.

«Η Ζάκυνθος τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν» είπε η κ. Μαυρίκου η οποία ζήτησε να ασχοληθούμε με τις δημόσιες υποδομές στη Ζάκυνθο και να τις βελτιώσουμε.

«Οι αρχές πρέπει να κάνουν πολλά ακόμα για το νησί μας και αυτά που έχουν κάνει μέχρι τώρα δεν είναι αρκετά. Προβληματίζομαι  σαν πολίτης και σαν επιχειρηματίας καθώς η χώρα μας και το νησί μας ζουν από τον τουρισμό. Τι θα γίνει με τα σκουπίδια, το αποχετευτικό, την ύδρευση, τους δρόμους;» κατέληξε η κ. Λένια Μαυρίκου η οποία δεν παρέλειψε να θίξει και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *