Ζάκυνθος

Η πρέσβης της Ιταλίας με το Συμβούλιο του Π.Σ.Ζ. “Ούγος Φώσκολος” για το σπίτι του ποιητή στη Ζάκυνθο!

΄Eνα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση των προσπαθειών για να λειτουργήσει το σπίτι του ποιητή Νικολάου Ούγου Φώσκολου, ως επισκέψιμος μουσειακός χώρος, βρίσκεται ο ομώνυμος φορέας που ιδρύθηκε στην Πόλη μας το 2009 για την αποκατάσταση της προσεισμικής οικίας.

Ο Π.Σ.Ζ. “Ούγος Φώσκολος” που ιδρύθηκε υπό την άξια ηγεσία των αείμνηστων Νίκο Λαλώτη και Διονύση Ζήβα και άλλων 40 περίπου φιλοπρόοδων Ζακυνθινών, αφού πέτυχε, με τη συνεργασία του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, την ανοικοδόμηση της Οικίας του ποιητή στην αρχική της μορφή, προχωρεί πλέον με γοργά βήματα στην ολοκλήρωση της έκθεσης που θα επιτρέψει στο σπίτι να λειτουργήσει ως επισκέψιμος μουσειακός χώρος.

Στα πλαίσια των προσπαθειών για να ολοκληρωθεί η έκθεση και να ανοίξει η Οικία Φώσκολου για το κοινό, το Δ.Σ. του Π.Σ.Ζ. “Ούγος Φώσκολος” συναντήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι με την πρέσβη της Ιταλίας Patrizia Falcinelli, στην έδρα τη πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος Φίλιππος Συνετός, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγώνας και η Ειδική Γραμματέας Στεφανία Καπνίση συζήτησαν με την πρέσβη Patrizia Falcinelli και τον διευθυντή του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, Francesco Neri, τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος και τις δυνατότητες που δημιουργούνται για την εξυπηρέτηση των δεκάδων χιλιάδων Ιταλών τουριστών που επισκέπτονται την Οικία Φώσκολου κατά τους θερινούς μήνες στη Ζάκυνθο.

Κατά τη συνάντηση η κα Πρέσβης ενημερώθηκε για τις διαχρονικές προσπάθειες του Σωματείου να λειτουργήσει ως επισκέψιμος μουσειακός χώρος η Οικία Φώσκολου και υποσχέθηκε η Ιταλική πρεσβεία να υποστηρίξει τις ενέργειες που καταβάλλονται και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο, φορείς από την Ιταλική Δημοκρατία.

Η Ιταλία αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Ούγου Φώσκολου έναν από τους οραματιστές και θεμελιωτές του αγώνα για την ανεξαρτησία του σύγχρονου ιταλικού κράτους και τον τιμά ως εθνικό της ποιητή. Γι αυτό το λόγο παρακολουθεί με ενδιαφέρον κάθε τι που αφορά τον ποιητή στην Ελλάδα και προπαντός στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ζάκυνθο.

Η κα Πρέσβης εκδήλωσε επίσης το ενδιαφέρον της Ιταλικής πρεσβείας να εκπροσωπηθεί στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει το Σωματείο στις 29 Ιανουαρίου 2023, στο μέγαρο της Παλιάς Βουλής των Ελλήνων, στην διάρκεια της οποίας θα προβληθεί η Μουσειακή έκθεση και θα μιλήσουν εκπρόσωποι του σωματείου για τη ζωή και το έργο του ποιητή.

Στη φωτογραφία η κα Falcinelli στο κέντρο, έχοντας αριστερά της, τον Πρόεδρο κ. Φίλιππο Συνετό και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Δραγώνα και δεξιά της, την Γραμματέα του Δ.Σ., κα Στεφανία Καπνίση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *