Ζάκυνθος

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Ζάκυνθο, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου  8-1-2022  μέχρι και τη Δευτέρα 10/1/2022 με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Χθες το βράδυ  (Παρασκευή 7-1-2022) , εξαιτίας των ισχυρών καταιγίδων και της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε σε πολλές περιοχές της Ζακύνθου,  δημιουργήθηκαν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις Επαρχιακές Οδούς  Ζακύνθου – Αλυκών( στην Τ.Κ. Βανάτου )  Ζακύνθου – Ρομιρίου ( στο ύψος Παιδικού Σταθμού ΠΑΛΑΤΑΚΙ ) και στις  Δημοτικές Οδούς, ΚΤΕΟ Ζακύνθου,  Κεντρικός  δρόμος Λαγανά, Δημοτική Οδός πίσω από Θέατρο Σαρακηνάδου και  στην Οδό που διέρχεται  μέσα από την Τ.Κ. Τραγακίου ( στο ύψος του Ξενοδοχείου ΕΛΑΙΩΝ.

Επίσης στην Επαρχιακή Οδό Ζακύνθου –Βασιλικού ( στην Τ.Κ. Αργασίου) δημιουργήθηκε φαινόμενο ανεμοστρόβιλου  με αποτέλεσμα να γίνει κατολίσθηση με πτώσεις δένδρων και βράχων στο ύψος του Πύργου Δομενεγίνη.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού στην Ε.Ο. Ζακύνθου – Αλυκών στην Τ.Κ. Βανάτου  και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη διέλευση των αυτοκινήτων, για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών, μετά από συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου,  αποφασίστηκε  για όλη τη διάρκεια της νύχτας, η Ε.Ο. Ζακύνθου – Αλυκών να παραμείνει κλειστή από τη διασταύρωση πριν το  Δημαρχείο Βανάτου και στο ύψος πριν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου.

Επίσης λόγω της επικινδυνότητας έκλεισε και η Δημοτική Οδός πίσω από το Θέατρο Σαρακηνάδου  

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν την διέλευση τους από τις  συγκεκριμένες περιοχές γιατί ο δρόμος είναι πολύ επικίνδυνος.

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας απευθύνεται σύσταση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον αντιληφθούν κατά τόπους ακραία καιρικά φαινόμενα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.

Ειδικά οι κάτοικοι των πεδινών αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους ρέματα και ιδιωτικά γεφύρια.

Για οτιδήποτε νεώτερο υπάρξει από την Ε.Μ.Υ. σχετικά με επιδείνωση του καιρού, θα υπάρξουν νεώτερα Έκτακτα Δελτία Τύπου.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, είναι σε αυξημένη 24ωρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Παρακαλούνται όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και οι Εθελοντικές Οργανώσεις να είναι σε ετοιμότητα .

Για την έγκυρη και σωστή ενημέρωση τους όλοι οι πολίτες μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ. www.emy.gr  ενώ τις σχετικές οδηγίες προστασίας, μπορούν να τις πληροφορηθούν, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας .

https://www.civilprotection.gr/el
https://bit.ly/2JQnrHI

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν όλοι να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές στα τηλέφωνα :

 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ  199

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 22100

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2695028117

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *