Ζάκυνθος

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην καρδιά της παγκόσμιας έκθεσης στο Ντουμπάι “EXPO DUBAI 2020”

Από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι φιλοξενούμενη στο Ελληνικό περίπτερο, ένα μεγάλο και καλαίσθητο κτήριο σε κεντρικό σημείο της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα Παγκόσμιας Έκθεσης (θεσμός που έχει ξεκινήσει το 1851 για να παρουσιάζει τα επιτεύγματα των κρατών) στο Ντουμπάι “EXPO DUBAI 2020”.

Οι τεράστιες οθόνες παρουσιάζουν τα Ιόνια με διάφορες όψεις και θεματολογία.

Τους επισκέπτες υποδέχεται ένα βίντεο με θέμα “Η επιστροφή του μυθικού ήρωα Οδυσσέα στην πατρίδα του” με διαδρομή από την Ερείκουσα έως την Ιθάκη και σταθμό σε κάθε νησί, μικρό και μεγάλο.

Παράλληλα, στο αμφιθέατρο οι οθόνες παίζουν συναυλίεςχορωδίεςχορούς από εκδηλώσεις στα Ιόνια Νησιά με μεγάλη επισκεψιμότητα από πολλές εθνικότητες.

Το “ειδικό διαβατήριο των επισκεπτών” δίπλα στην σφραγίδα της Ελλάδος επικυρώνεται και με την ειδική σφραγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως ανάμνηση της επίσκεψής τους.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 θα γίνει η πρώτη εκδήλωση με θέμα “Οι γυναίκες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα Ιόνια νησιά μοιράζονται εμπειρίες και αισθήσεις με διεθνές γυναικείο κοινό από ιδιωτικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και κυβερνητικούς οργανισμούς.

Θα παρουσιαστεί η τοπική ζωή και γαστρονομία, η δημιουργική βιομηχανίαχειροτεχνία, η αρωματοποιία και η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Θα ακολουθήσει διάλογος και η εκδήλωση θα καταλήξει σε γαστρονομική παρουσίαση στο πολυσύχναστο ελληνικό εστιατόριο “Ευζείν”  με Σεφτον γνωστό στον αραβικό κόσμο έλληνα Αλέξανδρο.

2 σχόλια

  1. Καλη και η προώθηση αλλά έχουμε μείνει πολλά χ΄ρονια πίσω στα έργα ύδρυσης, αποχέτεσυσης, οδοποιοίας, χώρων στάθμευσης, ελέγχου για ρύπανση της θάλασσας.
    Οπότε η μονόπλευρη έννοια να φέρνουμε κάθε χ΄ρονο όλο και περισσότερους επισκέπτες στο νησί αλλά με αρχαίες ανεπαρκείς υποδομές δημιουργςεί τεράστια οικολογική καταστροφή και τεράστια υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων του νησιού (που μένου όλο το χ΄ρονο και δεν ανοίγουν μια επιχείρηση το καλοκαίρι να οικονομήσουν χρήματα και μετά την κελίενουν με χρέη και ρύπανση του περιβάλλοντος).
    Θυμάστε το 2018 -2019 που δεν έβρσικες πουθενά καθαρή παραλία να πας να κάνεις μπάνιο με τα παιδιά σου;
    Οι κύριοι και κυρίες αυτοί πόσα ταξίδια έκαναν στο υποθργέιο τουρισμού και στον πρωθυπουργό να λυθούν αυτά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *