Ζάκυνθος

Η Κυλλήνη πήρε έγκριση για πτήσεις με υδροπλάνα

Δρομολογούνται οι υποδομές άμεσα στην Κυλλήνη, ώστε να μπορέσει να υποδεχτεί την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο πτήσεις με υδροπλάνα. To δίκτυο υδατοδρομίων που έχει σχεδιάσει η Hellenic Seaplanes ενισχύεται με την Κυλλήνη ενώ πολύ σύντομα αναμένονται εγκρίσεις από λιμάνια σε όλη την Ελλάδα.
Χορηγήθηκε η άδεια ίδρυσης του υδατοδρομίου Κυλλήνης με κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.
Αναφορικά με το αδειοδοτημένο πλέον υδατοδρόμιο Κυλλήνης ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:
«Η περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου αποκτά σήμερα τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας επιπλέον υποδομής, η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης. Μαζί με την Καλαμάτα, την Κέρκυρα και τους Παξούς, αλλά και την Πάτρα, αναπτύσσεται σταθερά ένα δίκτυο που μπορεί να υποστηρίξει τις πτήσεις υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή, η οποία γνωρίζει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια».
Ο Δήμαρχος του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας μετά την ανακοίνωση της άδειας υδατοδρομίου ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είχαμε την χαρά να λάβουμε την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Κυλλήνης την προηγούμενη εβδομάδα. Δημοτική αρχή και Hellenic Seaplanes μπαίνουμε στις συζητήσεις για τα τεχνικά θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του υδατοδρομίου όπως και τα μετέπειτα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να έρθει η καινούρια μορφή συγκοινωνίας, τα υδροπλάνα, που με τη σειρά τους θα φέρουν τουριστική και οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει η πρόθεση επιτάχυνσης των διαδικασιών τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από την ίδια την Κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του υδατοδρομίου της Κυλλήνης με τη νέα σεζόν. Σκοπός μας είναι η Κυλλήνη να γίνει σημείο αναφοράς για τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο και η λειτουργία του υδατοδρομίου να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής».
Με τις νέες εξελίξεις ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε: «Σήμερα το δίκτυο υδατοδρομίων έχει μεγαλώσει καλωσορίζοντας τα Ψαρά και την Κυλλήνη. Στα Ψαρά ως εγκεκριμένο Υδάτινο Πεδίο επιτρέπεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι 6 ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση) ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων. Επιπλέον, των έξι ζευγών πτήσεων, επιτρέπονται οι πτήσεις γενικής αεροπορίας, οι πτήσεις για αεροδιακομιδή, πυρόσβεση, έρευνα και διάσωση, καθώς και οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Τα Ψαρά είναι ένα νησί με ιστορία και πολλές προοπτικές αναφορικά με την αναβάθμιση της τουριστικής του ταυτότητας. Η έγκριση του υδάτινου πεδίου στα Ψαρά θα μπορούσαμε να πούμε ότι “ανοίγει το χορό” και για τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου ώστε να αποκτήσουν υδάτινο πεδίο ή υδατοδρόμιο. Στον αντίποδα η Κυλλήνη με το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της θα παίξει ρόλο κλειδί για την διασύνδεση με τα υδατοδρόμια Επτανήσων και Δυτικής Ελλάδας αλλά μπορεί παράλληλα να παρέχει νέα τουριστικά προϊόντα όπου πλέον στηρίζεται πολύ η χώρα μας, όπως ο τουρισμός κρουαζιέρας και ο συνδυασμός του με τις περιηγητικές πτήσεις των υδροπλάνων».
Οι θετικές εξελίξεις για το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης και τα Ψαρά έρχονται να προστεθούν στα αισιόδοξα νέα που ανακοινώθηκαν κατά την περίοδο του Αυγούστου και αφορούσαν το Πόρτο Χέλι και την Ερμιονίδα καθώς αναμένονται νέες ανακοινώσεις αδειοδότησης και λειτουργίας υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, και Εύβοια, αλλά και την προετοιμασία συμμετοχής της εταιρείας σε νέους διαγωνισμούς”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *