Ζάκυνθος

Η Κτηματική για τους παράνομους αγωγούς: Καμία άδεια παραχώρησης δεν έχει δοθεί στο Λαγανά

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια για το θέμα των παράνομων αγωγών που εντοπίστηκαν στη θάλασσα του Λαγανά πέρυσι το καλοκαίρι, ένα θέμα που έχει απασχολήσει επί μακρόν τις αρχές καθώς δεν υπάρχει εξέλιξη και απομάκρυνσή τους.

Οι αγωγοί βρίσκονται μέσα στην καρδιά του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και εκτός των άλλων έχει γίνει παρέμβαση και από τον Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του ΕΘΠΖ για την απομάκρυνσή τους.
Η Κτηματική υπηρεσία Ζακύνθου με έγγραφο που έχει στείλει από τις 17 Φεβρουαρίου έχει ενημερώσει την Περιφέρεια, το Λιμεναρχείο, την Εισαγγελία και το Δικηγορικό Σύλλογο, για την έρευνα που έγινε στα αρχεία και για τα αποτελέσματά της. Έτσι λοιπόν η Κτηματική πιστοποιεί ότι δεν έχει δώσει άδεια παραχώρησης για έργα επί του αιγιαλού ώστε να τοποθετηθούν αγωγοί.

Ακόμα η Κτηματική ζητά να ενημερωθεί από την Περιφέρεια αν έχει άλλα στοιχεία στη διάθεσή της για να λάβει ακολούθως μέτρα, όπως είναι το πρωτόκολλο κατεδάφισης κλπ.
Σημειώνεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου, ο Πρόεδρος του οποίου προέβη στις καταγγελίες καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού με ρίψη λυμάτων, παρακολουθεί αναλυτικά την πορεία του ζητήματος, μέχρι την απομάκρυνση των μεγάλων αγωγών που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα.

Εν τω μεταξύ χθες έγινε γνωστό ότι υπάρχει εισαγγελική παραγγελία και σήμερα το πρωί ο Δήμος θα έχει μηχάνημα για εκσκαφή στην παραλία του Λαγανά, μπροστά από ξενοδοχειακή μονάδα για να αφαιρεθούν οι αγωγοί.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *