Ζάκυνθος

Η επιστροφή Γάσπαρου ενόχλησε την Αριστερά και έβαλε φωτιά στα έδρανα του Δ.Σ.

Προεκλογική πρόβα μας θύμισε η χθεσινή οξύτατη αντιπαράθεση που έγινε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ του Αντώνη Κασσιμάτη και του Διονύση Γάσπαρου με φόντο τα επιδόματα τυφλότητας και με πρώτο πλάνο την απόφαση του δικαστηρίου που αθώωσε τον πρώην Νομάρχη. Ωστόσο στη διάρκεια αυτής της αντιπαράθεσης ακούστηκαν σε οξύτατους τόνους βαρείς χαρακτηρισμοί, υπήρξαν ακραίες λεκτικές προκλήσεις και η αίθουσα του Πνευματικού κέντρου έμοιαζε με ρωμαϊκή αρένα. Για πολλοστή φορά το Δημοτικό Συμβούλιο έχασε το κύρος του και κατρακύλησε συνολικά στα μάτια της κοινής γνώμης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

Ο κ. Γάσπαρος χθες κάθισε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πολύμηνη απουσία, λόγω του δικαστηρίου για τα επιδόματα των τυφλών και καθώς πλέον υπάρχει απόφαση αθώωσής του.

Στην έναρξη λοιπόν της συνεδρίασης ζήτησε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Κασσιμάτης ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και είπε ότι μπορεί να είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά το σκάνδαλο με τα επιδόματα ήταν υπαρκτό και κόστισε πολλά στο ελληνικό δημόσιο. Σημείωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και μπορεί να ακούγονται πολιτικές απόψεις ενώ για το θέμα αυτό καθ’ εαυτό είπε ότι έχει κριθεί από τη ζακυνθινή κοινωνία.

Από την πλευρά του ο πρώην Νομάρχης είπε ότι υπέστη πολιτική δίωξη και ανέφερε ότι ο κ. Κασσιμάτης βγάζει πολύ μίσος.

Ομιλία Κασσιμάτη

Αναλυτικά ο κ. Κασσιμάτης ανέφερε τα εξής:

«Βλέπουμε ότι σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετέχει ο κ. Διονύσης Γάσπαρος ο οποίος για ένα χρονικό διάστημα είχε εκπέσει του αξιώματος, γιατί είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τη γνωστή υπόθεση του σκανδάλου που συντάραξε τη Ζάκυνθο  με τα επιδόματα τυφλότητας. Κάτι για το οποίο δυστυχώς υπήρξε μία εξαιρετικά αρνητική δημοσιότητα για τον τόπο μας. Ο κ. Γάσπαρος επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από απόφαση δευτεροβάθμιου δικαστικού σώματος όπου και αθωώθηκε.

 Είμαστε σε ένα συλλογικό σώμα, μας παρακολουθεί η τοπική κοινωνία η οποία έχει και μνήμη και θυμάται και γνωρίζει και βγάζει και τα συμπεράσματά της.

Ως παράταξη και με ότι σηματοδοτεί αυτή μου η τοποθέτηση, θέλω να πω τα εξής: Η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία ο κ. Γάσπαρος επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι σεβαστή, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν μπορούν να κρίνονται. Οι πάντες κρίνονται! Για το σκάνδαλο με τα επιδόματα τυφλότητας που ως γνωστόν και ο ίδιος είχε εμπλοκή, θέλω να πω ότι για την παράταξή μας αυτό ήταν ένα υπαρκτό σκάνδαλο το οποίο κόστισε πολλά εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο και για το οποίο υπήρξαν δίκες και καταδίκες υπευθύνων. Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο σκάνδαλο αυτό  κρίθηκαν με την ψήφο της ζακυνθινής κοινωνίας».

Σε αυτό το σημείο έγινε παρέμβαση από τον Πρόεδρο Σταύρο Κακολύρη που είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν  είναι δικαστήριο ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ακούστηκαν κα άλλες φωνές Συμβούλων μέσα στην αίθουσα. Ο Δ. Τρούσας από το συνδυασμό του Γ. Αγαλανού φώναξε πως αυτό ήταν πολιτική δίωξη και  ο Δ. Κάνδηλας που τώρα συμμετέχει στην πλειοψηφία, είπε προς τον κ. Κασσιμάτη πως «έχει μεγάλη κάψα με το Γάσπαρο».

Απάντηση Γάσπαρου
Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο ΔιονύσηςΓάσπαρος ο οποίος απευθύνθηκε στον κ.Κασσιμάτη λέγοντας ότι δικάστηκε για το δήθεν σκάνδαλο των τυφλών ο οφθαλμίατρος με 5 χρόνια φυλάκισης. Ο κ. Γάσπαρος είπε ότι υπέστη πολιτική δίωξη που ξεκίνησε από το 2012 με την επαναληπτική εκλογή τον Ιούνιο και υπενθύμισε πως η κ. Ρένα Δούρου από το μπαλκόνι έλεγε να μην ψηφίσουν το Γάσπαρο γιατί θα πάει φυλακή και μετά τα ίδια έλεγε και ο κ. Παπαδημούλης.

Ο κ. Γάσπαρος είπε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να τον διασύρουν και να καταξοδιαστεί με χρήματα που έπρεπε να δώσει
στους δικηγόρους, αλλά στο τέλος αθωώθηκε και οι δικαστές είπαν ότι κακώς παραπέμφθ0ηκε.
Ακολούθως ο πρώην Νομάρχης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Γάσπαρος απευθυνόμενος στον κ. Κασσιμάτη είπε: «έρχεται συνάδελφος γιατρός, γιατρός όχιπολιτικός, με τον οποίο βλέπουμε μαζίασθενείς και βγάζει αυτό το μίσος που έχειμέσα του εναντίον των δικαστών. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι πέρασα! Ακόμα πέρασα 22 ελέγχους από το ΣΔΟΕ. Ελέγχθηκα από όποιο μηχανισμό υπάρχει στην Ελλάδα και βρέθηκα τίμιος και πιο φτωχός. Ο κ. Κασσιμάτης δεν έχει ελεγχθεί από κανένα.

Άρα λοιπόν μπορώ να σσς αποκαλώ λαμόγιο της πολιτικής. Εσείς δεν μπορείτε να με αποκαλείτε, γιατί εγώ ελέγχθηκα. Αντί λοιπόν να μου ζητήσει συγγνώμη για την οικονομική, ηθική και οικογενειακή
ταλαιπωρία που υπέστην, έρχεται να τοποθετηθεί με αυτό το μίσος! Λυπάμαι γιατί είναι γιατρός» είπε ο κ. Γάσπαρος σημειώνοντας πως στη ζωή του έμαθε τρία πράγματα: να είναι τίμιος, να είναι άντρας και να μην καρφώνει και να σέβεται.

Τέλος ο πρώην Νομάρχης είπε ότι θα τα πουν στα δικαστήρια, εννοώντας τον κ. Κασσιμάτη.
Η κατάσταση μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης ήταν πολύ τεταμένη και γ’ αυτό έγινε ένα μικρό διάλειμμα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η συζήτηση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Παρόντες ήταν πολλοί κοινοτάρχες που ζητούν να συζητηθούν προβλήματα όπως το νερό και η καθαριότητα, ωστόσο (μετά από νέες αντιπαραθέσεις) αποφασίστηκε να γίνει συνεδρίαση γι’ αυτά τα ζητήματα την ερχόμενη Τετάρτη

2 σχόλια

  1. Ώ, τι όμορφος κόσμος. Αγγελικά πλασμένος!

  2. Η δικαιοσύνη απεφάνθη.Η την σεβόμαστε η δεν την σεβόμαστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *