Ζάκυνθος

Η αντιπαράθεση για το Ναυάγιο μεταφέρθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Οι εξελίξεις με την αγοραπωλησία των ορεινών ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων νήσων που συνεδρίασε στη Ζάκυνθο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το θέμα τέθηκε στις επερωτήσεις από τη μείζονα μειοψηφία και το συνδυασμό ΑΝΑΣΑ του Θ. Γαλιατσάτου. Η συζήτηση έγινε την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, δηλαδή το Σαββάτο 25 Ιουνίου και εισηγητής ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στην ομιλία του ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε από την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου να πάρει σαφή θέση, καθώς από αυτή την υπόθεση θίγονται πολλές οικογένειες των ορεινών που έχασαν τις περιουσίες τους. Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε σε κομπίνα ολκής συνδυάζοντας το εν λόγω θέμα με τις αποζημιώσεις του «ΜΠΑΛΛΟΥ» και του «ΙΑΝΟΥ. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Περιφερειάρχη που του είπε «δεν σας επιτρέπω τέτοια συμπεριφορά». Η κ. Ρόδη Κράτσα ανέφερε ότι η υπόθεση με την αγοραπωλησία των ορεινών βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και αναμένουμε όλοι την απόφασή της, χωρίς να παρεμβαίνουμε στο έργο της. Από την πλευρά του ο κ. Γαλιατσάτος την ρώτησε  αν γνωρίζει για τις παραπομπές προσώπων για 7 κακουργήματα.

 Το θέμα σταμάτησε σε αυτό το σημείο αλλά προφανώς θα επανέλθει σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το κείμενο της επερώτησης αναφέρει:

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν δύο περίπου χρόνια (2/8/2020, Ζάκυνθος) η παράταξή μας παρουσίασε εισήγηση με θέμα: «η θέση της ΠΙΝ στην παράνομη αγοραπωλησία στα ορεινά της Ζακύνθου και η παρέμβασή της στην δικαστική διερεύνηση».

Η περιφερειακή πλειοψηφία, η περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου, απέφυγαν να λάβουν καθαρή θέση υπέρ της γης και των οικογενειών που έχει δεσμευθεί η περιουσία τους, με αστείες δικαιολογίες του τύπου: «δεν έχουμε αρμοδιότητα» ή «δεν βρήκαμε φακέλους» και τελικά δεν τόλμησαν ούτε την απόφαση του συμβουλίου να εκδώσουν επί του θέματος.

Σήμερα, που οι εξελίξεις στο πλαίσιο της δικαιοσύνης δικαιώνουν τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας και της εκκλησίας με την παραπομπή των υπευθύνων της παράνομης αγοραπωλησίας για κακουργήματα,

επερωτάται η περιφερειάρχης:

  • Ποια είναι εν τέλει η θέση της σχετικά με την παράνομη αγοραπωλησία;
  • Θα αποφασίσει την στήριξη των συμφερόντων της Ζακυνθινής κοινωνίας στην εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας, πραγματοποιώντας νομική παρέμβαση απέναντι στους 7 που «πούλησαν» και την ψυχή τους ασελγώντας πάνω στην Ζακυνθινή γη;
  • Εξακολουθεί να θεωρεί «τύχη αγαθή για την Ζάκυνθο» η περιφερειάρχης την ανομία της ψεύτικης αγοραπωλησίας;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *