Ζάκυνθος

Η ακρίβεια σκιάζει την εορταστική ατμόσφαιρα του Πάσχα στη Ζάκυνθο!

Το Πάσχα έφτασε και οι καταναλωτές είναι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια είναι αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην αγορά ως προς τις τιμές των προϊόντων που συνθέτουν το πασχαλινό τραπέζι.

Η νέα αύξηση του πληθωρισμού όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία οφείλεται στις συνεχείς ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, ενέργεια και καύσιμα που πλέον περνούν απευθείας στους καταναλωτές ενώ οι επαγγελματίες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Ακριβότερο κατά 35% θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

΄Οσο πλησιάζει το Πάσχα,  τόσο περισσότερο η πραγματικότητα απογοητεύει τον ΄Ελληνα καταναλωτή αφού οι τιμές  είναι ήδη αρκετά αυξημένες και οι φόβοι για… φτωχό πασχαλινό τραπέζι γίνονται όλο και πιο έντονοι

Όπως φαίνεται από τα σχετικά στοιχεία, το αρνί φέτος θα κοστίζει κατά μέσο όρο 13 ευρώ το κιλό, και επομένως για ένα μέτριο αρνί γύρω στα 10 κιλά μία μέση οικογένεια θα δώσει 130 ευρώ.

Τα λαχανικά,  τα αυγά και τα τυριά εμφανίζουν αύξηση από 12- 20% ενώ οι τιμές στα τσουρέκια, τα ζυμαρικά και τα γλυκά έχουν ήδη αυξηθεί  τουλάχιστον 10%. 

Προβληματισμένες είναι ήδη οι επιχειρήσεις της εστίασης καθώς η τιμή ενός πλήρους γεύματος, για πρώτη φορά φέτος έχει διαμορφωθεί κοντά στα 20 ευρώ εξαιτίας της αύξησης της τιμής του ρεύματος αλλά και των υλικών.

Τα ξενοδοχεία της Πόλης και τα καφεστιατόρια περιμένουν να δουν πως θα πάνε οι αφίξεις στο λιμάνι και το αεροδρόμιο από την Αθήνα και τα μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα, αλλά οι κρατήσεις μέχρι στιγμής δεν είναι πολύ ενθαρρυντικές.

΄Οπως συνηθίζεται οι πρώτες αφίξεις εσωτερικού τουρισμού αρχίζουν από τη μεγάλη Τρίτη και αυξάνονται έως τη μεγάλη Παρασκευή ενώ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών προετοιμάζοντιαι να λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα νεανικά κλαμπ.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *