Ζάκυνθος

Γιορτή για τα δικαιώματα του παιδιού στο λόφο του Στράνη

Ο Σύλλογος Φίλων της  Ξενοπούλειου βιβλιοθήκης  σε συνεργασία με:  την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ζακύνθου ,το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην εκπαίδευση, το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού, το Συμβουλευτικό Κάντρο γυναικών, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Ζακύνθου «Δ. Σολωμός» & την βιβλιοθήκη Κερίου,  διοργανώνουν μια γιορτή αφιερωμένη στα δικαιώματα του παιδιού  την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022  στις 10:30 στο Λόφο του Στράνη. Μια ολόκληρη ώρα θα είναι αφιερωμένη στα βιβλία που αναφέρονται στα δικαιώματα του παιδιού και σε δράσεις φιλαναγνωσίας όπου 15 εθελοντές εκπαιδευτικοί & γονείς,  σε 8 ομάδες στο όμορφο περιβάλλον του λόφου θα ασχοληθούν με τα παιδιά από 4-12 χρονών και την ευαισθητοποίηση τους πάνω στα δικαιώματα τους (δικαίωμα στην εκπαίδευση, ασφαλή τόπος για να ζήσεις, προστασία παιδιού χωρίς οικογένεια, όχι στις διακρίσεις, προστασία από κακοποίηση, μειονότητες, προσφυγόπουλα). 

Στη συνέχεια τα παιδιά από 8 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν στο μαθητικό φεστιβάλ με τίτλο « κι αν ήσουν εσύ»  τις βιωματικές δραστηριότητες πάνω στα δικαιώματα . Η γιορτή θα ολοκληρωθεί στις 13:00

Στο νησί βρίσκεται η πλανόδια βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού η οποία ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου επισκέπτεται τα προαύλια των απομακρυσμένων-ορεινών σχολείων (Βολιμών 30/5, Κερίου 31/5, Βασιλικού 01/06 και Ορεινής Ζώνης02/06)  προκειμένου να φέρει σε επαφή τα παιδιά των χωριών με τα δικαιώματα τους μέσα από ποικίλες δράσεις με βιβλία και παιχνίδια.

Ο Σύλλογος  Φίλων της Ξενοπούλειου Παιδικής Βιβλιοθήκης  ευχαριστεί τον Δήμο για την παραχώρηση του χώρου, τον κ Τσουρουνάκη (Zante plaza Hotels)  για την φιλοξενία της τετραμελούς ομάδας της πλανόδιας βιβλιοθήκης, την εταιρεία Levante Ferries, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε «Δ. Σολωμός»,  τους συλλόγους γονέων των ορεινών σχολείων, και το Allegro  στο Κερί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *