Ζάκυνθος

Γιάννης Γιατράς: Τις ημέρες του Πάσχα θα γίνει προσωρινή ανάρτηση της τελευταίας κτηματογράφησης

Για σειρά θεμάτων μίλησε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Γιάννης Γιατράς ο οποίος ενημέρωσε για τις προθεσμίες σε δασικούς χάρτες και κτηματολόγιο καλώντας τους πολίτες να μην εφησυχάζουν.

Λήγει η προθεσμία για τους δασικούς χάρτες

Μέχρι τις 16 Μαρτίου έχουν προθεσμία να καταθέσουν τις αντιρρήσεις για το δασικό χάρτη οι ενδιαφερόμενοι και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Γιατράς, με τα έως τώρα δεδομένα αυτή είναι η καταληκτική ημερομηνία αφού δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα παράταση.

«Η καταληκτική ημερομηνία αντιρρήσεων και φακέλων είναι η 16η Μαρτίου και δεν ξέρω αν θα δοθεί παράταση, ή άτυπη παράταση, όπως συμβαίνει με την κτηματογράφηση. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν υποδαυλίσει το αίτημα των Βουλευτών του Ιονίου για να δοθεί παράταση» είπε ο κ. Γιατράς ο οποίος ακολούθως μίλησε αναλυτικά για το κτηματολόγιο.

«Θέλω να επισημάνω ότι σιγά-σιγά τελειώνει η κτηματογράφηση και ήδη έχουν γίνει προσωρινές αναρτήσεις σε περιοχές που ξεκίνησαν 3-4 μήνες πριν από εμάς, επομένως έπεται να γίνει το ίδιο και για τη Ζάκυνθο.  Εκτιμώ ότι κοντά στο Πάσχα θα πάμε σε προσωρινή ανάρτηση.

Επίσης να αναφέρουμε πως οι διορθώσεις αγνώστων για την πιο παλιά κτηματογράφηση είναι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022 και δεν θα δοθεί άλλη παράταση. Οι ενδιαφερόμενοι κατοχυρώνονται με κατάθεση αγωγής που πρέπει να γίνει έως 31-12-2022».

Για τους παράνομους αγωγούς στη θάλασσα του Λαγανά, θέμα που ήλθε στην επιφάνεια από το Δικηγορικό Σύλλογο Ζακύνθου, ο κ. Γιατράς είπε ότι «δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος επειδή υπάρχει ένα δέντρο και το μεγάλο δάσος είναι ότι πλέον γνωρίζουμε τη διαδικασία και πως μπορούμε να κινηθούμε γρήγορα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *