Ζάκυνθος

Γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη

Με ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου προκηρύσσει απεργία για την Τετάρτη 9 Νοέμβρη και καλεί τα σωματεία και το λαό σε γενικό ξεσηκωμό.

Η ανακοίνωση αναφέρει:  Η φτώχεια, η ακρίβεια, η καταστολή, οι πλειστηριασμοί, ο πόλεμος, η τραγική κατάσταση στην Υγεία, τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα προβλήματα συνολικά που αντιμετωπίζει η εργατική λαϊκή οικογένεια, έχουν αιτία: Είναι η δίψα για κέρδη και υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η «ανάπτυξη» στον τομέα της ενέργειας γίνεται με βάση τα συμφέροντα των μεγάλων καρχαριών και των «παρόχων» που κερδίζουν από την παραγωγή, τη διανομή, την πώληση, της ενέργειας, εις βάρος του λαού που βλέπει την τιμή της kwh, του φυσικού αερίου, των καυσίμων να αυξάνονται.

   Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Οι λαϊκές οικογένειες δέχονται λεηλασία στο εισόδημά τους από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων.

Απάντηση στις ανάγκες μας δεν μπορεί να είναι τα διάφορα pass και οι «κάρτες τροφείων» της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *