Την σοφή έκφραση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» επιβεβαιώνει η τοποθέτηση της στρατιωτικής γέφυρας στο Άγιο Χαραλάμπη, καθώς η σωτήρια αυτή παρέμβαση απάλλαξε την Πόλη από σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά οδήγησε στην ..λήθη την ανάγκη για ένα σοβαρό κυκλοφοριακό έργο στην περιοχή. Σήμερα, η γέφυρα που τοποθετήθηκε από τον στρατό το καλοκαίρι του 2018 εμφανίζει σοβαρά σημάδια φθοράς, τόσο στα σίδερα όσο και στον τάπητα, αφού μετά την εγκατάσταση της δεν υπήρξε κανένα έργο συντήρησης.
Η γέφυρα πάντως παραμένει απόλυτα ασφαλής καθώς ο τάπητας ήταν μια προσθήκη που έγινε για να μην ακούγονται οι θόρυβοι από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες εξυπηρετεί δεκάδες αυτοκίνητα καθημερινά.
Το θέμα επανέφερε στο προσκήνιο μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Βασιλικού Ν. Βαρδακαστάνης υπογραμμίζοντας πως η γέφυρα αυτή θα πρέπει να συντηρηθεί μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου, ενώ θύμισε πως υπάρχει ανάγκη για ένα σοβαρό κυκλοφοριακό έργο στην περιοχή.
«Η γέφυρα έσωσε κυριολεκτικά το Βασιλικό και το Καλαμάκι αλλά υπάρχει ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο έργο στην περιοχή» ανέφερε ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών θυμίζοντας τις συζητήσεις που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα για την κατασκευή ενός συγκοινωνιακού κόμβου.
Όσοι παρακολουθούν εδώ και χρόνια τα τεκταινόμενα στο νησί μας γνωρίζουν πως το έργο της κατασκευής μιας νέας γέφυρας στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπη ¨φιγουράριζε¨ σε όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες, ενώ είχε απασχολήσει δεκάδες ώρες συζητήσεων σε νομαρχιακά, περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια. Με την ανάληψη των καθηκόντων από τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές στις αρχές του 2020, το συγκεκριμένο έργο είχε τεθεί σε προτεραιότητα στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΠΙΝ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία απολύτως εξέλιξη.
Θυμίζουμε τέλος πως το θέμα είχε απασχολήσει την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ο περιφερειακός σύμβουλος και τέως Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου είχε θέσει σχετικό ερώτημα προς την περιφερειακή αρχή.. Τότε είχε γίνει γνωστό από τους εκπροσώπους της ΠΙΝ πως υπάρχουν προμελέτες για έργα διευθέτησης των συνολικών κυκλοφοριακών αναγκών στους γύρω από τη γέφυρα δρόμους, τόσο προς την πόλη όσο και προς τα χωριά που συνάμα είναι και τουριστικοί προορισμοί.
Από το ΤΑΙΠΕΔ είχε εξασφαλιστεί μια έκταση 2 στρεμμάτων από το χώρο της μαρίνας, όμως τα στρέμματα αυτά δεν επαρκούν για τις ανάγκες του έργου που σχεδιάζεται.