Ζάκυνθος

Γ. Ζαρκάδης: Σε λίγο οι δημότες δεν θα έχουν καθόλου νερό!

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες Δευτέρα 28 Μαρτίου ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, μηχανικός Γιώργος Ζαρκάδης, ο οποίος εκτός των άλλων χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου για μεγάλη έλλειψη νερού στο νησί. Στο έγγραφο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση και αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

προς Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Ζακύνθου

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Σύμβουλοι,

Όπως γνωρίζετε συμμετέχω ως εκπρόσωπος της ΝΕ του ΤΕΕ Ζακύνθου, λόγω του επαγγέλματος μου του Πολιτικού Μηχανικού Ε.Μ.Π. με ειδίκευση και μακρόχρονη εμπειρία στα υδραυλικά έργα, στο ΔΣ της ΔΕΥΑΖ.

Με όπλο την επιστημονική μου εμπειρία και θέλοντας να υπηρετήσω την επιχείρηση αποδέχτηκα την πρόταση του κυρίου Δημάρχου και επελέγην εν τέλει από εσάς αντιπρόεδρος της επιχείρησης και επιστημονικός σύμβουλος, με κύριο σκοπό την άμεση υποβολή μελετών, ώστε να γίνουν έργα απαραίτητα και ζωτικά για το νησί και να απορροφηθούν κονδύλια από προγράμματα της κεντρικής διοίκησης εντός των ασφυκτικών προθεσμιών που προβλέπονται.

Δυστυχώς παρά τα γεγονός ότι έχω καταβάλει τις μέγιστες προσπάθειες και από την υπηρεσία ετοιμάστηκαν έργα ώριμα ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ενώ επανειλημμένα με παρεμβάσεις μου ενώπιον του συμβουλίου, προειδοποίησα για στασιμότητα και οπισθοδρόμηση σε φλέγοντα ζητήματα, η αδράνεια, η αδυναμία λήψης αποφάσεων και η αναβλητικότητα εκπορευόμενη τις περισσότερες φορές από μικροπολιτική σκοπιμότητα, κατέστησαν την διοίκηση της επιχείρησης αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί τις υποθέσεις της.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς σε λίγες μέρες λόγω της αδράνειας και των εσφαλμένων επιλογών οι δημότες μας δεν θα έχουν καθόλου νερό, ενώ οι πολιτικοί παράγοντες του νησιού, αναλώνονται σε αλληλοκατηγορίες στοχεύοντας, όχι στο αυτονόητο δηλαδή την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά την υπονόμευση και την δημιουργία τεχνητού αδιεξόδου.

Στο πλαίσιο αυτό η παρουσία του αντιπροέδρου είναι τυπικά και ουσιαστικά διακοσμητική, ενώ στον καθένα καλόπιστο ή μη, μπορεί να δημιουργείται η εντύπωση δήθεν αποφασιστικής συμμετοχής στη διοίκηση, η οποία όμως ασκείται παρατύπως μονοπρόσωπα.

Έτσι με την παρούσα επιστολή μου, σας δηλώνω ότι αδυνατώ πλέον να παραμείνω στη θέση του αντιπροέδρου, του επιστημονικού συνεργάτη και να είμαι τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος οποιασδήποτε επιτροπής της ΔΕΥΑΖ, θέσεις από τις οποίες παραιτούμαι, παραμένοντας με επιφύλαξη μόνο απλό μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου εκπροσώπου του ΤΕΕ ώστε να εκπληρώσω το θεσμικό μου ρόλο και να πιέσω για την εκτέλεση, των έργων βάσει των σημαντικών μελετών των οποίων με επίπονες προσπάθειες σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς πραγματοποιήσαμε, που υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προχωρήσουν.

Ζάκυνθος 28-3-2022
Γιώργος Ζαρκάδης
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *