Ζάκυνθος

Γ. Στασινόπουλος: “Φεύγω περήφανος και με το κεφάλι ψηλά!”

Σε έναν  πρώτο και σύντομο  απολογισμό για το διάστημα της θητείας του στη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη προχώρησε ο Γιώργος Στασινόπουλος, που χωρίς να κρύβει την πικρία του για τις αλλαγές που αποφασίστηκαν, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά την Περιφερειάρχη  Ρόδη Κράτσα για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του και τόνισε ως θα είναι δίπλα στην Αντιπεριφερειάρχη Κ. Μοθωναίου σε ό,τι και να χρειαστεί.  Ο κ. Στασινόπουλος αναλαμβάνει σύντομα καθήκοντα θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και αναφερόμενος στη νέα αυτή αρμοδιότητα, δεσμεύτηκε πως εργαστεί για λύσεις στα προβλήματα των επιχειρήσεων της ΠΙΝ σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία.

«Τα προβλήματα του τόπου μας είναι πολλά και διαχρονικά και κληθήκαμε να δώσουμε λύσεις.  Οι εμπειρίες που αποκόμισα ήταν πολύτιμες και πιστεύω πως ανταποκριθήκαμε επαρκώς στις ανάγκες και τα προβλήματα όλων των Ζακυνθινών. Αυτός είναι ο λόγος που αισθάνομαι περήφανος. Αυτό που πρέπει να πω είναι πως δε θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα αν δεν είχαμε τους υπαλλήλους και τα στελέχη της Περιφέρειας. Ήταν μια μάχη ομαδική, που νομίζω την κερδίσαμε με την αξία μας και κάναμε τη διαφορά. Ο ζακυνθινός λαός άλλωστε με τίμησε και ήρθα πρώτος σε σταυρούς σε όλα τα Ιόνια Νησιά στο ψηφοδέλτιο. Η Περιφερειάρχης με τίμησε και εργαστήκαμε καθημερινά» ανέφερε αρχικά ο κ. Στασινόπουλος σημειώνοντας πως η θητεία του είχε πολλές δύσκολες στιγμές με την πανδημία, τον ΙΑΝΟ, τις δασικές πυρκαγιές.

«Αυτές τις 750 ημέρες έγιναν πολλά και μπορώ να πω ότι φεύγω με το κεφάλι ψηλά» σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος υπογραμμίζοντας ότι την περίοδο της θητείας του δημοπρατήθηκαν έργα και παρεμβάσεις 15,417.000 ευρώ με σκοπό την αναβάθμιση του νησιού και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

«Δώσαμε σημασία στην οδική ασφάλεια και τα αντιπλημμυρικά έργα και με τη βοήθεια της νέας Αντιπεριφερειάρχη Κ. Μοθωναίου αλλά και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καποδίστρια εξασφαλίσαμε μελέτες ύψους 9.5 εκατομμυρίων. Φεύγω με περηφάνια και η αντικαταστάτρια κ. Μοθωναίου έχει πολλά να υλοποιήσει και να σχεδιάσει. Θα είμαι δίπλα της σε ότι χρειαστεί» σχολίασε. 

Για την προσωπική του πικρία, σημείωσε πως δεν σκοπεύει να κρυφτεί και να πει ψέματα γιατί είναι κάτι που δεν έχει κάνε ποτέ.

«Υπάρχει πικρία γιατί οι επιδόσεις της Περιφερειακής Ενότητας ήταν τέτοια που κατατάσσουν τη Ζάκυνθο πρώτη μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων στην υλοποίηση προγραμμάτων με πολλαπλάσιο αποτέλεσμα και αυξημένη δυναμική. Γίναμε πρότυπο παραγωγής έργου και αυτό αποδεικνύεται από τους  αριθμούς. Από την άλλη η Περιφερειάρχης αποφασίζει και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Έκανε μια επιλογή που ελπίζω να δικαιωθεί και εμείς είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε. Άλλωστε η επιτυχία είναι κοινή για την Περιφέρεια μας» σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος, τονίζοντας πως υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός από την πλευρά της Περιφερειάρχη. 

Τέλος, ο κ. Στασινόπουλος κλήθηκε να απαντήσει και για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το Δήμο Ζακύνθου, σενάριο που τροφοδοτήθηκε μετά την αλλαγή σκυτάλης στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου: 

«Μπροστά μας έχουμε δύο χρόνια και αυτά είναι πολλά. Τα πάντα μπορεί να αλλάξουν σε αυτό το διάστημα. Ο μόνος σχεδιασμός που κάνω για το μέλλον είναι τα δύο χρόνια πραγματικής δουλειά; στη νέα θέση που αναλαμβάνω για να τιμήσω την εμπιστοσύνη της Περιφερειάρχη, της ομάδας που έχουμε στην Περιφέρεια αλλά και το έργο που έχει γίνει. Δεν είναι κακό να υπάρχει φιλοδοξία αλλά μπροστά μας έχουμε δουλειά στην ΠΙΝ» τόνισε.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *