Ζάκυνθος

Γ. Πυλαρινός: Το λιμάνι χρειάζεται βελτίωση τώρα γιατί το νέο πλοίο θα είναι εδώ σε ένα χρόνο

Σειρά θεμάτων για την κίνηση των ημερών αλλά και για τα νέα πλοία της εταιρείας ανέπτυξε ο εκπρόσωπος της Levante Ferries Γ. Πυλαρινός ο οποίος μίλησε στον –Ε- για τα δρομολόγια και για τις ημέρες του Πάσχα.


Προς το παρόν και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχει ενδιαφέρον για το Πάσχα και για το λόγο αυτό έχουν μπει τα επιπλέον δρομολόγια. Αναφορικά με την περίοδο από το Μάιο και μετά, ο κ. Πυλαρινός εξήγησε πως θα έχουμε εικόνα μετά το Πάσχα για τις αφίξεις και το ενδιαφέρον των Ελλήνων για διακοπές στο νησί μας.


Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι η εικόνα του νησιού μας, ειδικά στις πύλες εισόδου που είναι τι λιμάνι και το αεροδρόμιο, σημείωσε ο κ. Πυλαρινός.

Σε τελική φάση η προετοιμασία για τα δρομολόγια του «Smyrna di Levante»  από Θεσσαλονίκη σε Σμύρνη


Για το νέο πλοίο, Contessa di Levante, ο κ.Πυλαρινός είπε ότι ήταν μια πολύ καλή αγορά που έγινε από την εταιρεία για τα σημερινά δεδομένα καθώς πρόκειται για σχετικά καινούργιο καράβι ηλικιακά και με μεγάλη ταχύτητα.
«Θα προσαρμοστεί όπως το Fioro και εκτιμώ πως θα έλθει στη Ζάκυνθο του χρόνου τέτοια εποχή. Είναι ένα καράβι που φτιάχνεται για τα επόμενα 20 χρόνια για να μπορεί να εξυπηρετεί τα νησιά, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Τώρα βρίσκεται στην Ιαπωνία» εξήγησε ο εκπρόσωπος της Levante Ferries, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τις εργασίες που χρειάζεται το λιμάνι μας.


Για τη διαφημιστική καμπάνια του Πάσχα που κάνει η εταιρεία Levante Ferries ο κ. Πυλαρινός είπε ότι «είναι ωραία και πετυχημένη, ακούγεται το νησί μας σε όλη την Ελλάδα και όποιος θέλει να κάνει ένα τριήμερο διακοπών θα σκεφτεί και τη Ζάκυνθο. Την έχει δει πολύ κόσμος και υπάρχει περισσότερη κινητικότητα για το νησί, κάτι που μας το επιβεβαιώνουν και τα διαφημιστικά γραφεία. Όπου διαφημίζεται το νησί μας, αυτό είναι κάτι που βοηθάει. Ο κ. Θεοδόσης αγαπάει τον τόπο του και προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό.
Η Ζάκυνθος προσεγγίζει πολύ κόσμο, είτε από το λιμάνι είτε από το αεροδρόμιο και πρέπει να προσέξουμε τις δύο πύλες εισόδου που έχουμε».


Το πλοίο που μέσα στο Μάιο θα ξεκινήσει δρομολόγια είναι το Smyrna di Levante» για το οποίο ο κ. Πυλαρινός είπε: «Τώρα τελειώνουν οι εργασίες στο ΣΜΥΡΝΑ που θα κάνει δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη στην Τουρκία. Έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία και ετοιμαζόμαστε για να ξεκινήσει. Θα είναι ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη για τη Σμύρνη. Το πλοίο είναι 160 μέτρα και χωράει 55-60 νταλίκες και φτιάχνεται στα δικά μας πρότυπα».


Από τα σημαντικά θέματα που ανέφερε ο κ. Πυλαρινός είναι η ανάγκη για έργα αναβάθμισης του λιμανιού στην πόλη της Ζακύνθου. «Το λιμάνι πρέπει να βελτιωθεί και χρειάζεται να γίνει αυτό το ξεκίνημα. Σε ένα χρόνο θα έλθει το νέο καράβι Contessa di Levante, που θα έχει καινούργιες προδιαγραφές και πρέπει να το δούμε το ζήτημα αυτό. Η εταιρείας μας αναβαθμίζεται και αντιμετωπίζει τα καινούργια δεδομένα που έρχονται αλλά θέλει και υποδομές.

Το λιμάνι χρειάζεται εκβάθυνση γιατί τα πλοία ίσα-ίσα που μπαίνουν και βγαίνουν. Επίσης χρειάζεται να γίνει διαμόρφωση του χώρου για την φορτοεκφόρτωση ώστε να μην έχουμε καθυστερήσεις».

2 σχόλια

  1. Να κοιταξουν να γινει σωστη δουλεια γιατι συχνα στη ζακυνθο αντι να τα φτιαχνοθν τα χαλανε Μη ξεχναμε οτι κι η εικονα της φυσης του νησιου παιζει για το τουρισμο μεγαλο ρολο

  2. Άς ξεκινήσουν να πάρουν τα σαπιοκαραβα τα βουλιαγμενα και να καθαρίσει ο τόπος από το χάλι που αντίκριζει ο επισκέπτης με το που κατεβαίνει από το καράβι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *